Ukrajna egyetlen reménye a győzelemre a NATO bevonása a háborúba

2024. szeptember 15. 06:41

Ukrajna sikerrel kényszerítette rá a saját stratégiáját hatalmasabb szövetségeseire.

2024. szeptember 15. 06:41
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

„A hosszú hatótávolságú csapásmérő eszközökkel kapcsolatos korlátozások feloldását kísérő biztonságpolitikai, politikai és médiaricsaj közepette sokan elvesznek a részletekben és nem ismerik fel az ukrán stratégia lényegét. Ukrajna számára a harckocsik, az F-16-osok, az ATACMS és a többi tabu eszközzel kapcsolatos korlátozások feloldásában nem az eszköz a lényeg, hanem a feloldás.

Nyugodtan félretehetjük a szokásos érveinket a csodafegyverekbe vetett vakhittel kapcsolatban. Az ukránok teljesen tisztában vannak vele, hogy az a néhány Abrams vagy F-16-os a háború kimenetelére nézve semmit sem jelent. Az ukrán stratégia célja, és Ukrajna egyetlen reménye a győzelemre, a NATO bevonása a háborúba a technológiaátadás síkos lejtőjének az egyre síkosabbá tételével.

A Nyugat legfontosabb célja ebben a háborúban egy Oroszországgal való direkt kinetikus összeütközés megakadályozása.

Ukrajna legfontosabb célja ebben a háborúban egy  direkt kinetikus összeütközés kirobbantása Oroszország és a Nyugat között. 2022 óta az ukrán proxy volt az aki lassú, türelmes lépések alkalmazásával sikerrel kényszerítette rá a saját stratégiáját a nála jóval hatalmasabb patrónusokra.

Az egymást követő vörös vonalak átlépésében Ukrajna nem csak Oroszországot »vitte le kajakra«, hanem a nyugati szövetségeseit is. Az 1914-es Szerbiához hasonlóan, az ukrán  Rattenfänger furulyázva vezeti a mögötte tolongó tömeget. Mindannyian tudjuk hogy hova.”

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. szeptember 16. 19:56
HÁT nyilván: "Ukrajna egyetlen reménye a győzelemre a NATO bevonása a háborúba" ZELENSZKIJ erre játszik.
feveki
2024. szeptember 16. 12:12
Oroszország pedig ezért nem likvidálja Zelenszkijt, mert tudja, hogy a NATO-t is tönkre fogja tenni. A NATO bevonása vagy bevonódása az ukrajnai háborúba a NATO-t végét jelentené. Ami nem segítene Ukrajnán. Az ukránok a NATO létének a legfőbb ellenségei, mert azt ki akarják forgatni védelmi jellegéből, amiért az létrejött. Az pedig a végét jelentené. De ez ellen semmit sem tehetnek, mert a háborús pszichózis még akkor sem engedné megállni őket, ha tudnák, hogy a vesztükbe rohannak. Az pedig már megfertőzte az egész komplett nyugati vezetés elméjét.
feveki
2024. szeptember 16. 12:11
Így van. Ukrajna folyamatosan ezen mesterkedik. A NATO-t akarja fokozatosan, lépésről-lépésre belevinni egy Oroszországgal való közvetlen konfliktusba. Erre több próbálkozásuk volt már a múltban. Most a nyugati nagy hatótávolságú rakétákkal Oroszország támadása az, amitől ezt az eredményt várják. Mert annak más értelmes stratégiai jelentősége nincs. Sem egy védekező háborút támadóba fordítaniuk a rendelkezésükre bocsátott nyugati eszközökkel. Ukrajna az orránál fogva vezeti a NATO-t. Ami már önmagában csapás a NATO-ra nézve, hogy egy NATO-n kívüli ország így tudja rángatni és befolyásolni. Mintha csak az irányítaná azt.
Dominik
2024. szeptember 16. 08:08
Dehogy, már elvesztek… ledöntögetik az írók szobrait, a kultúra halála maga a nép halála.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!