Trump kizárta, hogy még egyszer vitázna Harrisszel, és nem véletlenül döntött így

2024. szeptember 13. 11:45

Különös indoklást is adott mellé a republikánus elnökjelölt, hogy miért nem szállna újra ringbe, ugyanakkor van itt még egy érdekesség.

2024. szeptember 13. 11:45

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

***

Teljesen kizárt, hogy a republikánus elnökjelölt ismét vitázzon demokrata ellenfelével, és ezt maga Trump jelentette ki – írta meg a BBC.

Csütörtökön – két nappal az első, Philadelphiában tartott vita után – Trump közölte: Harris csak azért akar ismétlést, mert ő, azaz Trump „egyértelműen nyert”. Több gyorsfelmérés szerint azonban a választók úgy érezték, hogy Harris jobban teljesített republikánus ellenfelénél. Trump hozzátette, hogy Harrisnek inkább az alelnöki munkájára kellene koncentrálnia.

Emlékezetes, a vitával kapcsolatban nagyon furcsa feltételeket szabott Harri skampánystábja, amelyekbe végül Trumpék csak részben mentek bele.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem sokkal később Harris egy észak-karolinai kampánygyűlésen válaszolt, mondván, hogy a választóknak „tartoznak” egy újabb vitával, mivel „ami kockán forog, az nem is lehetne fontosabb”. A közvélemény-kutatások szerint a két jelölt rendkívül szoros versenyt folytat, mindössze két hónappal a választások előtt. A minapi vita után, amelyre 90 percet biztosított az ABC News csatorna, Harris személyeskedő támadások sorozatával igyekezett zavarba hozni Trumpot, beleértve a gyűlésein résztvevők létszámára és a 2021. január 6-i Capitolium-i zavargások során tanúsított viselkedésére vonatkozó megjegyzéseket.

A vitát moderáló két újságíró is erőteljesen Harris felé hajlott, legalábbis Trump és támogatói szerint, ami nem lenne meglepő annak a fényében, hogy a mainstream média eleve durván elfogult Harris javára.

Ezt is ajánljuk a témában

Harris felhívására Trump csütörtökön közölte: ha egy bokszolót megvernek, az első dolog, amit mond, hogy „játsszuk le újra!”, de, mint azt Trump a Truth Social platformon írta, „a közvélemény-kutatások egyértelműen azt mutatják, hogy megnyertem a vitát Kamala Harris elvtársnő, a demokraták radikális baloldali jelöltje ellen… és ő azonnal újabb vitát követelt” – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

A csütörtöki arizonai gyűlésen Trump kijelentette, hogy nem tartja szükségesnek a második vitát, mert szerinte már mindent megbeszéltek, és úgy véli, hogy Harrisék sem hajlanak valójában erre. Ugyanakkor a republikánusok ezt másképp látják, az átlagválasztó szintén.

Ezt is ajánljuk a témában

Trump a Fox Newsnak adott interjúban közölte, hogy a vita „megrendezett” volt, és kevésbé hajlik arra, hogy részt vegyen egy második vitán az első „remek estéje” után. Az elemzők szerint Trump döntése ellentmondott korábbi kampányüzeneteinek, amelyek szerint három vitát is vállalna.

A hírek szerint mindkét kampánystáb tárgyalást egy szeptember 25-i NBC-s vita lehetőségéről, a csatorna viszont nem kommentálta Trump kijelentését.
A Harris-Walz kampány BBC-nek megszólaló tanácsadója szerint Trump „duplán szívességet tett” Harris kampányának, azzal, hogy elvesztette az első és nem vállalja a második vitát, utóbbi ugyanis „potenciálisan segíthetne Harrisnek, de ugyanakkor megingathatná az őt körülvevő jelenlegi pozitív hangulatot is”.

A Politico elemzésében már korábban megjósolta, hogy Trump valószínűleg ki fog térni az újabb megmérettetés elől, elsősorban azért, mert meglepte Harris teljesítménye.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzaZo
2024. szeptember 13. 19:38
Mindenki képzelje el, hogy pszichopeti miniszterelnök lett. Magyarország: kaputt.
SzaZo
2024. szeptember 13. 19:37
A kommunista, zsidó média megint összehozza a fajtája győzelmét. Nálunk is találtak egy gojt, aki ugyanúgy elmebeteg bohóc, de jó lesz bábnak. Ugyanúgy mint göncz, kuncze, stb. Most még jobb a helyzet, magyarnak hívják. És sajnos a tömeget annyira lebutították, hogy könnyen megvezetik. Ezt csinálják 300 éve.
EX_Terminator
2024. szeptember 13. 17:31
ILYENEKKEL SOHA NINCS NEM VOLT ÉS NEM IS LESZ PÁRBESZÉD, SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN NEM LESZNEK MÉG MEGHALLGATVA SEM, ÉS HA TOVÁBB MERÉSZELNEK ERŐSZAKOSKODNI, KI AKARJÁK ERŐSZAKOLNI A FASZSÁGAIKAT? EGYSZERŰEN AGYON LESZNEK ÉRTE VERVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
genusnexxt
2024. szeptember 13. 15:17
mc-foker 2024. szeptember 13. 14:59 "Hát persze, a felcsúti varangy egy az egyben ugyanez" #ikertesok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!