A vitát elvesztette, de a választást megnyerte – így látták a választók a Trump–Harris-vitát

2024. szeptember 11. 08:49

Sokak szerint Kamala Harris közhelyes stílusának és a műsorvezetők elfogultságának köszönheti a jó teljesítményét.

2024. szeptember 11. 08:49

Nyitókép: Tayfun Coskun / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

Vegyes reakciókat váltott ki a választókból a keddi amerikai elnökjelölti vita, amelyen először – és lehet, hogy utoljára – csapott össze Donald Trump republikánus elnökjelölt és Kamala Harris demokrata alelnök.

A Daily Wire olvasóinak 75 százaléka szerint Donald Trump nyerte a vitát, míg a Fox News olvasói 51-49 százalékban Harrist hozták ki győztesnek.

Ezt is ajánljuk a témában

A közösségi médiában megfogalmazott vélemények is vegyes képet festenek. „A ma esti vita egyértelműen megmutatta kontrasztot Donald Trump, aki megoldásokkal állt elő Amerika legnagyobb problémáira, és Kamala Harris között, aki csak közhelyeket puffogtatott” – írta Alfredo Ortiz, Job Creators Network elnöke. 

Rengetegen hiányolták Harris válaszaiból a konkrétumokat.

És azt is kiemelték, hogy a legtöbb kérdésre kitérő választ adott, valamint igyekezett elfedni azt, hogy az elmúlt négy évben ő volt az alelnök. Volt, aki szint Harris csak a faji kártya kijátszásával és félelemkeltéssel tudta megnyerni a vitát.

A kritikákból ugyanakkor jutott Trumpnak is, sok választó szerint Trump nem tudta, mivel találjon fogást Harrisen, szerintük még mindig úgy viselkedik, mintha Joe Biden lenne az ellenfele. Többen azt is hozzátették, hogy Trump túlságosan védekező álláspontot vett fel, és nem hozott fel új ötleteket.

Ezt is ajánljuk a témában

Sokan az ABC moderátorainak számlájára írják, hogy Trump alulmaradt a vitában. Többen számon kérték, hogy Harrisnek nem tettek fel kritikus kérdéseket, valamint azt is kiemelték, hogy míg Trump kijelentéseit öt alkalommal vonták „tényellenőrzés” alá, addig Harrist egyszer sem. Hozzátéve, hogy a vita után szinte azonnal kiderült, hogy Trump igaz állítását is hamisnak ítélték, többek között a haiti migránsok általi levadászásával kapcsolatban. 

Trump nem nyerte meg a vitát, de azt hiszem, a választást az ABC asszisztálásával nyerte meg, mert annyira Harris mellett álltak, hogy az visszataszító volt”

posztolta Hugh Hewitt konzervatív rádiós műsorvezető az X-en.

Harris kampánya közleményében azt írta, hogy Trump „összefüggéstelen” és „dühös” volt a vitában. Ezzel párhuzamosan Trump-kampány a vitáról szóló nyilatkozatában győzelmet hirdetett.

„Trump elnök ma este mesteri vitateljesítményt nyújtott, és rámutatott Kamala Harris kudarcaira, amelyek az elmúlt 4 évben ártottak az amerikaiaknak” – közölte Trump kampánycsapata.

„Láthattuk, hogy Trump elnök kifejtette vízióját Amerikáról, és azt, hogyan fogja tovább építeni, első ciklusának sikereire alapozva a gazdaság fellendítésével, a határ védelmével és a bűnözés megállításával. Ezzel szemben Kamala Amerika-víziója Joe Biden elnyomó kormányzati politikáját akarja folytatni. Magas infláció, nyitott határok és a bűnözéssel szembeni engedékenység – ezt képviseli Kamala” – fogalmaztak a közleményben.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. szeptember 11. 21:57
Kamala non verbális, mimikális teljesítménye jobb volt. Trump a tartalomra koncentrált. Sajnos a vizuális világban ez kevésbé érdekes.
skywalker-bp
2024. szeptember 11. 13:22
💪🏻💪🏻💪🏻 Ekkora lófaszt a választóink seggébe, totál hülyének nézzük őket. Kibaszott birkák, egy biankó csekket írnak alá, fogalmuk sincs, mit képviselünk, mert Péter egy szót sem szól a lényeges témákról 🤣🤣🤣 Úgy hozzuk majd a migránsokat , hogy öröm lesz nézni. Ezt ígértük Webernek is a Néppárt tagságért cserébe. Amit a Fidesz nem tett meg, megtesszük mi! Tárgyalunk arról is, mekkora rezsiár-emeléseket várnak el európai barátaink ,de erről is inkább hallgatunk. Ráér majd egy esetleges győzelem után elővenni a témát. 💪🏻💪🏻💪🏻✌️✌️✌️🇭🇺🇭🇺🇭🇺
véna
2024. szeptember 11. 11:38
Bármilyen logikus érvre az a válasza a baloldalnak, hogy összefüggéstelen vagdalkozás. Vagy nincs logikus ellenérvük vagy fel sem fogják mi az értelme. Szimplán hülyék, na.
jobbrafel
2024. szeptember 11. 11:34
Hát, ha azt vesszük, hogy az ABC tulajdonosa a beszivárványosodott, bezöldült és bewokeosodott Disney, akkor csak azon csodálkozom, hogy az "elfogulatlan" műsorvezető egyáltalán szóhoz engedte jutni Trumpot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!