Trump döntött: nem lesz harmadik elnökjelölti vita

2024. szeptember 12. 22:16

A YouGov felmérése szerint a megkérdezettek 54 százaléka szerint Harris nyert, míg 31 százaléka szerint Trump volt a győztes.

2024. szeptember 12. 22:16

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP

Donald Trump csütörtökön közölte, hogy nem vesz részt újabb elnökjelölti vitán demokrata riválisával, Kamala Harrisszel szemben a november 5-i választás előtt – írta meg a Reuters.

Nem lesz harmadik vita!” 

– írta a volt elnök a Truth Social nevű közösségi oldalon, miután júniusban részt vett egy vitán Joe Biden elnökkel, a hét elején pedig Harris alelnökkel.

Bár Trump a posztjában azt mondta, hogy a felmérések szerint ő nyerte a vitát, több felmérés is azt mutatta, hogy a megkérdezettek szerint Harris jobban teljesített: a Reuters/Ipsos csütörtökön közzétett felmérése szerint azon választók körében, akik azt mondták, hogy legalább valamit hallottak a keddi vitáról, 

53 százalék szerint Harris nyert, 24 százalék szerint pedig Trump.

A felmérés szerint a regisztrált szavazók 54 százaléka úgy vélte, hogy Trump és Harris egyetlen vitája elég volt, míg 46 százalékuk második vitát szeretett volna. A vitanézők többsége szerint Harris jobban teljesített Trumpnál – derült ki a CNN felméréséből. A YouGov felmérése szerint a megkérdezettek 54 százaléka szerint Harris nyert, míg 31 százaléka szerint Trump volt a győztes.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
btete757
2024. szeptember 13. 13:51
Ha ott tart Trump hogy a migránsok elkapják a házi kedvenceket a kutyákat és a macskákat és megeszik akkor ott nagy a baj. Trump kezd Bidenre hasonlítani most már ő a fáradt öreg ember akinek az agya már nem olyan pengeéles még ha messze nem tart ott mint Biden a lecserelése idején. Harris egy ügyésznő 20 ével fiatalabb és vág az esze, ahogy anno az ügyészi munkája során úgy csalta törbe Trumpot aki be is kapta a csalit. Trump még a neki álló témákból migráció, határhelyzet se tudott profitálni. Nem csoda hogynem megy bele ujabb vitába nehogy még nagyobbat bukjon azon.
Aerion
2024. szeptember 13. 10:47
1. Nézte ezt a 'vitát' tegyük fel 100 millió választó. Persze, ez egyáltalán nem biztos, mert lehet, hogy csak 50 millió nézte, de az is, hogy 150 millió. Hogy lehet ezt l e m é r n i ? A válasz: sehogy. Becslés van, vagyis a populációs bázis, amire A 'mintát' illesztik lehet a fele, vagy a másfélszerese is egy becsült gyakoriságnak. 2. Ha a populációs bázis tényleges gyakorisága nem ismert, de erre ráillesztenek egy ezres mintát, az azt jelenti, hogy 50 millió néző esetén a megkérdezettek száma 0,00002, azaz KÉT százezred, 100 millió fő esetén 0,00001, EGY százezred, 150 millió fő esetén ,000007, azaz HÉT milliomod. Ennek az ISMERETLEN populációs bázisnak a 7 milliomod része az 54 %-áról van szó. És ezt valaki képes komolyan venni. : )
Aerion
2024. szeptember 13. 10:33
A YouGov felmérése szerint a megkérdezettek 54 százaléka szerint Harris nyert, míg 31 százaléka szerint Trump volt a győztes -------------- Ez egy módszertani képtelenség.
contractor-2
2024. szeptember 13. 09:09
Orbán készülhet - 8 év Kamalából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!