Nagyító alatt a Politico, a CNN és számos nyugati lap: megnéztük, hány cikkben istenítik Harrist és köpködik Trumpot a legnevesebb balos médiumok

2024. augusztus 23. 13:51

Begyújtották a kampányrakétákat a balos médiumok, és olyan szépeket írnak Harrisről, hogy el sem hinné, ha nem mutatnánk meg.

2024. augusztus 23. 13:51
Briefing of Volodymyr Zelenskyy and Kamala Harris in Munich

Kamala Harris februárban, valószínűleg az utolsó sajtótájékoztatók egyikén, amelyen részt vett (itt éppen Volodimir Zelenszkijjel közösen). Forrás: Olha Tanasiichuk / NurPhoto / NurPhoto via AFP

***

Nemrég kijött egy elemzés a Fox News-on, ami azt taglalja, hogyan változott a mainstream (értsd: a demokratákhoz húzó) média álláspontja Kamala Harris kapcsán, mióta Joe Bident sikerült visszaléptetni, szintén nem teljesen függetlenül a médiától.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elemzést a konzervatív Media Research Center (MRC) készítette, a Fox pedig kiemelte a főbb eredményeket: az NBC News, az ABC News és a CBS News esti műsoraiban július 21. óta leadott riporterek, műsorvezetők és más vendégek megjegyzéseit elemezték;

a kutatók mindhárom csatornán 57 pozitív említést talált Harrisról, míg csak 11 negatív megjegyzést.

A Fox vonatkozó anyaga megjegyzi: Harris jelöltsége óta nem válaszol a sajtó kérdéseire, nem tart sajtótájékoztatót. A baloldali elnökjelölt mégis 84 százalékban pozitív médiavisszhangot kapott, csakúgy, mint alelnökjelöltje, Tim Walz kormányzó, akiről 62 százalékban pozitívan adtak hírt.

Szemben ezzel például Donald Trump alelnökjelöltjéről, JD Vance szenátorral, akinek 92 százalékban csak rosszat írtak, mondtak.

Emellett még durvábban hangoltak magára a kampányra. „Július 21. és augusztus 17. között az esti híradók nézői 192 pozitív kijelentést hallottak a Harris miatt összegyűlt hatalmas tömegről, az adománygyűjtési sikerről és a szavazások lendületéről, míg csak 12 negatív ilyen értékelés érkezett, vagyis 94 százalékos volt a pozitív visszhang” – írja az MRC.

Bár kutatás nem készült ilyen mélységben az épp csak véget ért négynapos demokrata dzsemboriról, vagyis a jelöltállító chicagói kongresszusról (Democratic National Convention – DNC), azért szétnézve az amerikai mainstream oldalakon szintén nincs okunk meglepődni. Csak pár cím, ízelítésképpen:

CBS: „Harris elfogadta a történelmi jelentőségű elnökjelöltséget, és azt mondja, hogy a választás „múló lehetőséget” kínál, hogy túllépjen a „keserűségen, cinizmuson”

Igen, így: történelmi. S hogy mitől történelmi? Hogy Harris egyszerre nő, fekete és indiai.

CNN: „Harris esélyt ad Amerikának, hogy történelmet csináljon”

A cikk Harris beszédére erőteljes inspirációs pillanatként utal, amely az egységre való felhívására és a demokratikus értékekért folytatott küzdelem fontosságára összpontosít. A CNN egyébként i smagasra tette a labdát Harris-hódolatban, olyan címekkel, mint például 

„Harris politikai élete legnagyobb pillanatára készül”

Politico: „Öröm a DNC-n Harris miatt – és a gyorsan felépülő tudata annak, hogy a dolgok milyen gyorsan változhatnak”

Az írás a Harris beszédét övező izgalmat és optimizmust hangoztatja, kiemelve a demokrata küldöttek pozitív energiáját és lelkesedését.

Los Angeles Times: „Kamala Harris történelmet csinál, elfogadja a demokrata jelölést és lenyomja Trumpot”

A lap cikke dicséri Harrist, amiért energikus és előremutató beszédet mondott, és az esélyeit méltatja Trump ellen

A sor a végtelenségig folytatható lenne, és akkor még szó sem esett azokról a fiatal nőknek szóló limonádélapokról, amelyekbe Soros György körei nem is olyan régen toltak bele milliárdokat, de a Hollywood Life szintén az előkészületeket méltatja, a Vanity Fair már arról ír, hogy Harris inspirált egy filmszereplőt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lacika-985
2024. augusztus 23. 16:49
Mégis mi szépet és főleg ki hiszi el erről a retkes sarkú cigány ribancról ?
Megtalálta
2024. augusztus 23. 16:00
Várható volt, hogy Marist fogják isteníteni 0-24-ben. Muszáj tolniuk ezt az ostoba libát, November 5. elnökválasztás.
lauderstenonis-2
2024. augusztus 23. 15:57
Össze kellene gyűjteni azokat a KESMA médiakolhozában született cikkeket, amiben kritizálják 0rbánt. Más szemében a szálkát is meglátja, a sajátjában a gerendát sem.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 23. 15:53
A szörnyen szuverén nemzetthmegvezető feltette az egész országot a vén amerikai narancsbohóc bűnözőre, és most szart vág a kerék, hogy a demokrata jelölt népszerűbb. Sebaj! 100 éves korára hátha befut trapmlinyák is! 🤡 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!