Újra vitába küldenék a republikánusok Donald Trumpot

2024. szeptember 12. 21:31

Nincsenek megelégedve a Harris-Trump vita eredményével.

2024. szeptember 12. 21:31

Nyitókép: Donald Trump a Kamala Harris-szel folytatott tévés vitája után a sajtó munkatársaival beszél Philadelphiában 2024. szeptember 10-én  /  fotó: Matthew Hatcher / AFP

 

 

Donald Trumpnál pattog a labda, Kamala Harris erősebb teljesítményt nyújtott az első elnökjelölti tévés vitán, mint amire ellenfelei számítottak – írja riportjában a The Hill. Az amerikai politikai lap úgy értesült, hogy 

a republikánus vezetők arra ösztönzik a volt elnököt, hogy fogadja el a második vitára szóló meghívót,

 annál is inkább, mert neki kell most bizonyítania.

Minden jel szerint a konzervatívok nem találják a fogást a demokratapárti elnökjelöltön: Joe Biden újraindulásával a liberális oldal a teljes esélytelenség szélére jutott, de az utolsó pillanatban történt váltással, Harris gyors kampányrajtjával a helyzet megfordult, az alelnök visszahozta a reményeket.

A lap szerint sok republikánus számított arra, hogy a tévés vitán Trump ezt a lendületet megtöri, de a vita inkább egy elszalasztott alkalomnak tűnik. Trump nem figyelt, 

a saját politikai különbözőségének hangsúlyozása helyett feleslegesen belebonyolódott több összeesküvés-elméletbe, 

amelyekből nem jött ki jól, Harris pedig ezt meg tudta lovagolni. 

Ezt is ajánljuk a témában

Más konzervatívok azt mondják, hogy a második vitának egy konzervatív felületen kellene történnie, például a FoxNews stúdiójában. Ez a televízió egyébként javasolt három októberi időpontot a két jelölt számára, még nem dőlt el, hogy ez a megoldás működőképes lehet-e.

A The Hill szerint a kezdeményezésben is aktívabb Harris stábja, a keddi vita után azonnal jelezték, hogy a novemberi voksolás előtt októberben lehetne egy második összecsapás, mire Trump első reakciójával nem mondott igent. Aztán kampánycsapata jelezte, hogy 

szeptember 25-én készek lennének megjelenni az NBC stúdiójában.

Az előzetes felmérések szerint a nézők nagy része Harrist látta a vita győztesének, a nagy kérdés most az, hogy ez átfordul-e szavazási hajlandóságba is, vagyis akik a demokrata politikust látják alkalmasabbnak, azok el is mennek majd szavazni rá.

A demokraták egy szempontból tartanák fontosnak az ismétlést: 

Harris ismertsége kisebb, mint Trumpé, egy második tévés vita segítene ezen hátrány ledolgozásában. 

A republikánusok szerint pedig ha Trump nem kalandozik el monológjaiban, hanem fegyelmezetten érvel saját politikái mellett, illetve bírálja az elmúlt négy év meglehetősen gyenge demokrata kormányzását, akkor meg tudja fordítani a jelenleg számára kedvezőtlenebb népszerűségi trendet.

Ezt is ajánljuk a témában

--

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kakukk_madar
2024. szeptember 13. 06:45 Szerkesztve
Miután Harris megnyeri a választást az itt kommentelő összes demokratapártii mehet a banderistákhoz a lövészárokba. Onnan, majd lehet tramplizni és O1Gézni.
stormy
2024. szeptember 13. 06:42
"Donald Trumpnál pattog a labda, Kamala Harris erősebb teljesítményt nyújtott az első elnökjelölti tévés vitán, mint amire ellenfelei számítottak – írja riportjában a The Hill. " az anyátok hazug picsáját. azt. egy ezredrangú bisi ujság kielenetéseit tényként közölni a magyar paraszt felé... az egész usa a cigánykurván röhög hogy még az abc-s moderátorokkal együtt is 1v3-ban megalázta őket trump.
files32
2024. szeptember 13. 05:32
Harris mindenki szerint IS jobb volt kivéve a magyar köztévét és kesma rokonait. Na erre lehet Tramplinak építeni.
Dominik
2024. szeptember 13. 04:37
Ja amúgy Trump már nem ugyanaz a Trump, már nem annyira kemény mint régen... Kedvesebb, lovagiasabb, ezért is "vesztette" el ezt a csatát, de szerintem ez hosszútávon már nem számít. Az emberek ráébrednek lassan de biztosan, hogy nem az a szörnyeteg akinek beállítja a demokrata média. Régebben se volt korrupt wanderlájt szerű szörnyeteg, de most már a hülye is látja rajta, hogy nem az a nőgyűlölő fasiszta mint aminek be próbálják állítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!