Tetőzéseken túl: hogy bírta Bécs és Budapest a gyűrődést? Mutatjuk!

2024. szeptember 21. 22:29

A két fővárost alaposan megtépázta a medréből kilépő Duna – galériáinkban megtekintheti, hogy viselte a helyzetet Bécs és Budapest.

2024. szeptember 21. 22:29
null

Nyitókép: Bécs, néhány napja. Forrás: Joe Klamar / AFP

***

Nemrég videón „csodálhattuk meg”, hogyan tetőzik a Duna Budapesten, azóta azonban megkezdődött a lassú apadás. A mintegy 750 kilométeres szakaszt javarészt sikerült megvédeni az ártól, s a fővárosban alapvetően nem fogadják az embert apokaliptikus képek. A legdurvább helyzet a városvezetés által mobilgát nélkül hagyott Római part és környékén van.

Ausztriában már napokkal ezelőtt megvolt a tetőzés, most pedig már megkezdődött a károk számbavétele. Nyugati szomszédainknál jelenleg úgy kalkulálnak, hogy akár az egymilliárd eurót – csaknem 400 milliárd forintot – is elérheti az árvíz okozta kár.

Ezt is ajánljuk a témában

 



 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tavirozsa2
2024. szeptember 22. 00:03
Bécsben hány homozsákot raktak ki?
johannluipigus
2024. szeptember 21. 23:08
Viszonylag könnyen átvészeltük, mióta poloska Peti irányítja az árvíz elleni védekezést, és 100 ezer tiszás önkéntese napi 50 órán keresztül lapátol.
T. Péter
2024. szeptember 21. 22:45
Azért ennek ellenére a sajtó nagyrésze — veletek ellentétben — tisztában van azzal, hogy Bécsben nem a Duna, hanem a Bécs-folyó okozott alapvetően gondot. A Dunát megrendszabályozták a múlt század 70-80-as éveiben, új ágat és szigetet alakítottak ki, amit szükség esetén simán el lehet árasztani (ugyanis semmiféle építkezést nem engedélyeznek rajta). Erre egyébként idén sem volt szükség.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 22:32
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­k­e­l­d­­ ­­­a­ ­­s­z­­e­­­x­i­­ ­­p­­­u­n­c­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!