Tetőzött a Duna Budapesten (videó)

2024. szeptember 21. 21:04

Megkezdődött az apadás a fővárosban.

2024. szeptember 21. 21:04
null

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az M1 aktuális csatorna Ma délután című műsorában, szombaton.

Mukics Dániel közölte: több mint hétszázötven kilométeren van árvízi védekezés Magyarországon.

Ebben a hétszázötven kilométerben van állami és önkormányzati védvonal, a katasztrófavédelem elsősorban az utóbbin segíti az önkormányzatok védekezési munkáját – tette hozzá. Kiemelte: az ideiglenes védművek mindenhol százszázalékos állapotúak. Szombaton még Tolna vármegyében, Bátán volt homokzsákolási munka, de 18 órára ott is százszázalékos a készültség, felkészülten várja minden település az árvizet – hangsúlyozta. 

Előfordulhatnak olyan jelenségek, amelyek miatt be kell avatkozni, például előfordult, hogy megcsúszott a töltés, de bíznak abban, hogy nem lesz sok hasonló eset”

– tette hozzá. A szóvivő felhívta a figyelmet a katasztrófaturizmus elkerülésére. Amennyiben a figyelőszolgálatnak azzal kell foglalkoznia, hogy felhívja az emberek figyelmét, ne menjenek fel a gátra, a töltésre, akkor az alapfeladatát nem tudja elvégezni, a gátak állapotát nem tudja nézni, holott ilyenkor az a legfontosabb – emelte ki. Példaként említette, hogy Budapesten is vannak, akik fürdenek a vízben, létrát visznek be, kenuznak, kajakoznak. 

A Duna tetőzése szombaton kora reggel érte el Budapestet 830 centiméteres vízállással, a 2013-ban mért legnagyobb vízszinttől 61 centiméterrel elmaradva. A hirado.hu stábja a Vígadó térnél és a Kossuth Lajos térnél járt utána az aktuális árvízi helyzetnek.

(MTI/Mandiner.hu) 

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 21:12
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­e­­­x­­i­ ­p­u­n­­c­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!