Proxyválasztás

2024. szeptember 02. 09:45

A liberális sajtó azt latolgatta, az orosz propaganda által megtévesztett türingiaiak és szászországiak a keletről érkező szirénhangok miatt voksolnak az Alternatíva Németországnak pártjára.

2024. szeptember 02. 09:45
Sitkei Levente
Magyar Nemzet

Nyitókép: AFP

„Amikor urnákhoz járulnak egy országban, a nemzetközi sajtó azon része, amely szerint kizárólag egyetlen olvasata létezik minden témának, minden alkalommal felveti, vajon Vlagyimir Putyin örül-e az eredménynek. Nem volt ez másként most Németországban, a két tartományi választáson sem. 

A liberális sajtó azt latolgatta, az orosz propaganda által megtévesztett türingiaiak és szászországiak a keletről érkező szirénhangok miatt voksolnak az Alternatíva Németországnak pártjára

 és nyilván az a gonosz birodalmának a célja, hogy ezzel a regionális megméretéssel közelebb kerüljön a német kormány megbuktatásához. Vagyis teljesen logikus, hogy az oroszok irányítják a választást.

Az fel sem merül, hogy a szavazók azért szavaznak erre vagy arra a pártra, mert ők így vagy úgy gondolkodnak. 

Mert van, aki aggódik a migrációs áradat keltette bűnözési hullám miatt, nem érzi biztosnak a munkahelyét, tétovának tartja a jelenlegi kormányzatot. 

Bármi lehet. A médiaelit mégis úgy tartja, hogy a kormányzás minőségének nincs semmiféle hatása a választási eredményekre.

Az alapvető álláspont az, hogy a kormányzás jó, a szociáldemokrata párt kiválóan teljesít, az egyedüli problémát csak a radikálisok jelentik. Márpedig az AfD nem más, mint Putyin kinyújtott keze, Hitler szellemi utódja, így soha nem szabad vele együttműködni, még akkor sem, ha a demokrácia szabályai szerint így döntött a lakosság többsége.

Ez a kifordult logika eredményezte azt a gondolatmenetet is, miszerint a legrosszabbkor jött a solingeni késelés, amely során három embert ölt meg egy migráns, akit ugyan kiutasítottak, de mégsem toloncoltak ki a hatóságok. A tragédia az ő olvasatukban nem az, hogy meghalt három ember és életre szóló traumát szerzett egytucatnyi. A tragédia az, hogy a választásokhoz ilyen közel muníciót kaptak a bevándorlást ellenző erők, így a szélsőséges pártok nagyobb támogatottságot kapnak.

Pedig egyértelmű, hogy a bevándorlás elhozta a késes támadások, a terrorakciók, a robbantások időszakát, lehet ezt így vagy úgy forgatni, 2015 óta veszélyesebb lett a világ Németországban. 

Azt mondták, megcsináljuk, de kiderült, hogy nem tudják megcsinálni, kudarcot vallott a terv, a bevándorlók befogadása totális bukásnak bizonyult.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. szeptember 03. 12:19
A putyini propagandának nevezik azt az a dolgot, amikor a mainstream hivatalos narratívaépítők a sorok közé bújtatva bevallják, hogy nem sikerült mindenkinek a torkán lenyomni a aktuális nemzetromboló marhaságukat. Ugyanakkor jól végzik a dolgukat, mert még mindig volt 70%, aki azt mondta, hogy az lmbtq gyerekherélés, a késes migránsok gyilkolászásai, az ő eltartásuk emelkedő költségei, az USA által elszipkázott munkahelyek, a templomok mecsetekké alakítása, a zöld öngyilkosság, Ukrajna mindhalálig tartó támogatása és végső soron a saját nemzetük önfelszámolása teljesen rendben van.
nomost
2024. szeptember 02. 18:55
Az atlantista média (AKA liberális sajtó, etc.) hülye gazemberek gyülekezete. Még mindig azt hiszik, a napot is le tudják hazudni az égről. Megzeget egy darabig, de ezek a sötétek azt se veszik, hogy egyre kevésbé. Persze legalább a haború kezdetéig el akarják húzni a dolgot. Remélem, nem sikerül.
Mich99
2024. szeptember 02. 13:55
Tehát a lipsi FOS szerint a józan ész az az oroszoktól jön. Ők pedig ez ellen háborúznak...
nempolitizalok-0
2024. szeptember 02. 12:34
"orosz propaganda által megtévesztettek" Az oroszoknak épp a libsik a jók, mert szétverik az EU-t. Nekik az nagyobb buli, hogy még egy-két évig maradnak a libsik, hogy az EU országai szinte egyemberként rúgják le őket magukról a picsába. Az jól látszik, hogy az orosz gazdaság fejlődése az EU nélkül is kiemelkedő, a történetre legfőképpen a németek kúrtak rá. Amúgy az EU 2 év után már több gázt importált az oroszoktól, mint az USA-tól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!