Nógrádi Zelenszkijről: Nem tudja Ukrajnát vezetni, működésképtelen az ország, mindenki játssza a hülye játékait és mindenki hazudik (VIDEÓ)

2024. szeptember 22. 17:26

Akkora a társadalmi elégedetlenség Ukrajnában, hogy elképzelhető, tömegek vonulnak az utcára tiltakozásul, sokan úgy gondolják, az is jobb, ha rálőnek, minthogy megfagyjanak a saját házukban.

2024. szeptember 22. 17:26

Forrás: Képernyőfotó/ weibo

Nógrádi György nagyon kíváncsian várja a brandenburgi tartományi választások eredményeit, miután a szociáldemokrata miniszterelnök bejelentette, ha a pártja, az SPD nem győz, akkor lemond és visszavonul. A legutóbbi felmérés szerint pedig egy százalékponttal vezetett az AfD a szocdemek előtt. 

A biztonságpolitikai szakértő az Ultrahang podcastadásában az elmúlt egy-két nap fontos hírének nevezte azt is, hogy Finnország azt kéri, Oroszországot zárják ki az ENSZ Biztonsági Tanácsából, de az egyetemi tanár szerint ez lehetetlen követelés. Nógrádi azt is megemlítette, hogy Szaúd-Arábia két feltétellel elismeri Izraelt, ha létrejön a palesztin állam és megoldódik Jeruzsálem sorsa, ezek azonban rövid időn belül nem fognak megtörténni – jelentette ki.

Izrael pedig megkezdte a csapatainak az áttelepítést Gázából északra, a libanoni határ mellé.

Nógrádi megemlítette, hogy az orosz hadsereg létszámát 180 ezer fővel növelték, Ukrajnában pedig bejelentették, hogy létrejött a pilóta nélküli eszközök önálló fegyverneme, az amerikai csapatok elhagyták Nigert.

Érdekes szerb híreket is ismertetett Nógrádi. Közölte, hogy a balkáni ország három feltételt szabott az Európai Unióhoz történő csatlakozáshoz. Nem hajlandó elismerni az egyneműek házasságát, nem hajlandó a koszovói kérdést ebben a formában elfogadni, és nem hajlandó fellépni Oroszországgal és Kínával szemben.

Az orosz-ukrán háborúról azt mondta, rendkívüli események nem történtek, az oroszok haladnak előre Donbaszban, és lassan visszafoglalják a kurszki térségben az ukránok által megszállt területeket. A kurszki offenzívával csak egy dolgot értek el az ukránok, elfogtak sok oroszt, akiket majd fel tudnak használni a hadifogolycserében. Fontosnak nevezte a biztonságpolitikai szakértő, hogy Olaf Scholz előállt és béketervvel és a német kancellár nem egyezik bele, hogy a tőlük kapott rakétákkal orosz mélységi területeket támadjanak az ukránok. Volodimir Zelenszkij pedig az ENSZ közgyűlésén ismerteti a békejavaslatát. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nógrádi szerint mindenki játssza a hülye játékait, és mindenki hazudik.

Ukrajna nyugati támogatása nagyban függ attól, hogy a novemberi amerikai elnökválasztáson ki nyer. Akkor is lesz módosulás, ha Kamala Harris, mert második számú politikusból első számú vezető lesz, más emberekkel, tanácsadókkal veszi körbe magát. Amennyiben viszont a ma még 1-2 százalékpont hátrányban lévő Donald Trump ül be a Fehér Házba, még komolyabb változások várhatóak.

Ursula von der Leyen immár nyolcadik kijevi látogatásáról Nógrádi azt mondta, az ukrán energetikai infrastruktúra 85 százaléka ment eddig tönkre. Az Európai Bizottság elnöke 160 millió eurót ajánlott fel a célra, de ez messze nem elegendő a helyreállításra, és jön a tél, amikor több áramra, fűtésre lenne szükség.

Ezt is ajánljuk a témában

A biztonságpolitikai szakértő szerint 

Zelenszkij nem tudja Ukrajnát vezetni, ez az ország működésképtelen, csak a nyugati segélyek tartják fenn. 

Akkora a társadalmi elégedetlenség, hogy elképzelhető, tömegek vonulnak az utcára tiltakozásul, sokan úgy gondolják, az is jobb, ha rálőnek, minthogy megfagyjanak a saját házukban.

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2
2024. szeptember 22. 19:11
Pont mostansag lattam egy klafa kis megrendelest, 60 000 db olajkalyhat vasarolnanak az ukranok (gondolom nem ez az egyetlen tetel, csak nincsenek sehol akkora kapacitasok, hogy ennel sokkal többet legyartsanak a tel elott) Hiaba teljesitette tul a legvedelem a terveket, a franya gyalasokkal nem szamoltak. A tel viszont kozelit, azt a Fenyesseges Nyugat sem kepes egyelore feken taratni.
nemecsekerno_007
2024. szeptember 22. 18:43
Jaja, ez csak idő kérdése. Szépen megszopatták a hoholokat az angolszászok.
falcatus-2
2024. szeptember 22. 18:39
"Érdekes szerb híreket is ismertetett Nógrádi. Közölte, hogy a balkáni ország három feltételt szabott az Európai Unióhoz történő csatlakozáshoz. Nem hajlandó elismerni az egyneműek házasságát, nem hajlandó a koszovói kérdést ebben a formában elfogadni, és nem hajlandó fellépni Oroszországgal és Kínával szemben..." Leegyszerűsítve a mondandóját: 1./ Szerbia belátható távolságon belül nem tervezi az unióhoz való csatlakozását 2./ Az Unió belátható távolságon belül nem tervezi Szerbia csatlakozását 3./ AZ unió belátható távolságon belül már tervezi a szerb kormány megbuktatását
Jack Reynor
2024. szeptember 22. 17:40
Gyurika sokat blöfföl, fecseg, füllent, túlságosan nárcisztikus és szerepelnivágyó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!