Németország kiléphet az Európai Unióból – magyar szál is előkerült a tervek közül

2024. szeptember 03. 10:04

Az AfD vezetője szerint továbbra is opció a „Dexit", ha az Európai Unió nem fogadja el végre, hogy nagyobb szüksége van Németországra, mint a németeknek az EU-tagságra.

2024. szeptember 03. 10:04
WEIDEL, Alice

Nyitókép: MTI/EPA/Hannibal Hanschke

Az AfD nem radikális vagy szélsőséges, de Németország EU-ból való kilépése továbbra is lehetőség marad – többek között erről beszélt a La Repubblicának adott interjújában Alice Weidel, a párt vezetője.

Németországnak nincs szüksége az Európai Unióra a túléléshez, épp ellenkezőleg, az Uniónak van szüksége Németországra

– szögezte le a politikus, aki megjegyezte, a választási sikereket követően is megpróbálják elszigetelni az AfD-t, amivel sérül az ország demokratikus kultúrája. Hangsúlyozta, ezzel figyelmen kívül akarják hagyni a választók egyértelmű törekvését a jelentős politikai változásokra.

Az olasz újságíró rákérdezett arra is, hogy még mindig reménykedik-e a csatlakozásban a Patrióták Európáért pártcsaládhoz, amire Weidel úgy felelt, nem vetődött fel ez a kérdés, ráadásul már meg is alapították saját csoportjukat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. szeptember 03. 22:19
A háború utáni nemzedék felépítette No.-t. Büszkék lehettek arra, hogy minden jóvátétel, a zsidók többszörös jóvátétele után is erős országot hoztak létre. Nem gyarmatokat raboltak ki, mint az angolok, franciák, hollandok, stb., saját képességük tette őket naggyá. Aztán jött ez a rémség és már beszélni sem mernek Németországról…
hahota-2
2024. szeptember 03. 18:43
Végre a német emberek akarata érvényesülne, nem a magukat öntömjénező slepp! A jelenlegi NEM választott Uniós banda mehet a levesbe. Nem a gazdasági Unióval van a probléma, hanem a vezetőivel!
figyelő4322
2024. szeptember 03. 18:22
Vannak az AfD programjának szimpatikus vonásai, de ez a kijelentés úgymond 'total bullshit!' Legalábbis gyakorlatilag elképzelhetetlen AKÁRMILYEN össz- európai csoportosulás a germánok nélkül. Eddig is Németország volt az EU és az általános európai gazdaság motorja. Most éppen (a politikusaik hibái miatt) gyengélkedik, de még így is a legerősebb gazdaságilag. Arról nem is szólva, hogy a német elitek szinte egyöntetűen egy germánok vezette EEÁ-ban gondolkodnak. Ebben pedig a mélyállam, a Dem. Párt vezetői és általában az amcsi libernyák elitek is támogatják őket. Merem remélni, hogy ez a terv befuccsol. Az ideális helyzet valamilyen szintű (szoros?) gazdasági együttműködés lenne Németország részvételével!
gyaloggos
2024. szeptember 03. 13:14
ZagerEvans! ÖLTÖNYBEN, nyakkendőben nyugodtan szólítható lenne HERR WEIDEL -ként is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!