Most már biztos: Ukrajna miatt tört darabokra a nagy magyar terv

2024. szeptember 13. 10:00

A spanyol kormány azért vétózta a Talgo vonatgyártó eladását a Ganz-MaVagnak, hogy a technológiája ne kerüljön Magyarország kezébe – csakhogy az nem egyedülálló a világon.

2024. szeptember 13. 10:00
ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Spanyolország azzal az indokkal akadályozta meg a Talgo vonatgyártó magyar cég általi felvásárlását, hogy Orbán Viktor „Oroszország-barát kormánya” ne szerezzen be olyan technológiát, amely Ukrajna számára is hasznos lehet – írja a Financial Times.

Ukrajna egyik legnagyobb értéke a vasúti összeköttetés, a Talgo pedig technológiájával segíthet leküzdeni az akadályt, hogy a vasúti sínek más szélességűek

– nyilatkozta a spanyol kormány egyik tisztviselője a portálnak. Szerinte az Ukrajnával való együttműködésnek ez az egyik legfontosabb része az ország újjáépítésének és Európába való integrálásának folyamatában. Hozzátette: a szélesebb ukrán vágányok miatt a Varsóba induló és onnan érkező vonatokon az utasoknak több órás várakozást kell elviselniük, amíg a tengelyeket kézzel állítják be a határon.

A Ganz-MaVag már jelezte, hogy jogi lépéseket tesz a spanyol vétó miatt, a cikkben nyilatkozó szóvivő pedig hangsúlyozta, az említett technológiával nem kizárólag a Talgo rendelkezik a világon.

A tőzsdén jegyzett társaságok kisebbségi részvényeseinek spanyolországi szövetsége, az AEMEC rögtön közölte, hogy bírósághoz fordul az ügyben. A szövetség mind polgári, mind büntetőjogi pert kezdeményez, hogy a Talgo több mint 8000 részvényese által elszenvedett károkat megtérítsék.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2024. szeptember 14. 11:04 Szerkesztve
Sz agy mosott fideszes rajongók elkezdenek gondolkodni agy nélkűl ez annyira, de annyira vicces 😂😂 miközben a spanyolok annak adják el, akinek akarják az ÖVÉK! Az agy nélkülieknek javasolnám hogy inkább csináljanak valamiféle jótékonysági munkát, gondolkodás helyett… pld akár csinálhatnának egy bársonyszéket vagy inkább egy trónt, az IMF-nek, mert hamarosan jönnek….. mivel orbán királyuk elbaszott mindent, mert loptak éjjel, nappal, délbe…. Este . Hitel nélkül az ország nem tud fenn maradni, mert orbán miatt nem jönnek az Eu-s pénzek..Hamarosan állam CSŐD 🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑 Köszönjúk nektek haza áruló fideszes szavazók!
Intel
2024. szeptember 14. 10:05
Magyarországot térdre kell kényszeríteni! Ebből kiindulva kell az összes hírt értelmezni. A spanyolok betartják az ügyviteli utasítást.
Skywalker_bp
2024. szeptember 14. 09:29
Chekke-Faint - ó, hát persze. Nem utasította volna vissza. 🤣🤣🤣🤣 ez a nap vicce. Holnap a CEU-val is tárgyal akkor?
pipa89
2024. szeptember 14. 09:25
Szóval a Washington-Brüsszington-Kijev tengelyen mozgó globalista pénzhatalom már Magyarország gazdasági stratégiájába is beleugat, nemcsak a forint árfolyamába és inflálásába. Vazze, mit csodálkoznak ezek, hogy az országunk Kelet felé fordult??? Kinek kell olyan gazdasági szövetség, amelyik gyengíti a nemzeti gazdaságot és nem erősíti, kinek kell olyan védelmi szövetség, amelyik már nyíltan támadóvá vált, kockáztatva a tagjai biztonságát saját önös érdekeiért??????? Az Amerikai Egyesült Államok birodalmi érdekei oltárán a saját szövetségeseit is szemrebbenés nélkül beáldozza, Sőt! Eleve úgy választ szövetségeseket, hogy azokra kijátszható lapként tekint! És nekünk másod-és harmadrangú véglényként bokát összecsapva kellene a szakadék felé menetelnünk, mert ez az elvárás??????? Ahogy azt Móricka elképzelte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!