A spanyolok csúnyán megbűnhődnek a Magyarország elleni akciójuk miatt – és ez még csak a kezdet

2024. augusztus 27. 21:53

Nagyot zuhant a Talgo-árfolyam, miután a spanyol kormány politikai okokból úgy döntött, vétózza az évszázad magyar felvásárlási üzletét.

2024. augusztus 27. 21:53
null

Nyitókép: OSEP LAGO / AFP

A Mandineren beszámoltunk arról, hogy minden jel arra mutat, hogy a Ganz–MaVag (Magyar Vagon) nem tudja megvenni a Talgót, mivel a spanyol kormány kedden nemzetbiztonsági okokból elutasította a vonatgyártó magyar konzorcium általi felvásárlását. 

Ezt is ajánljuk a témában

Lapunk arról is beszámolt, hogy a tőzsdén jegyzett társaságok kisebbségi részvényeseinek spanyolországi szövetsége, az AEMEC rögtön közölte, hogy bírósághoz fordul az ügyben. A szövetség mind polgári, mind büntetőjogi pert kezdeményez, hogy a Talgo több mint 8000 részvényese által elszenvedett károkat megtérítsék.

A mai hírre délután a Talgo árfolyama csaknem 9 százalékot zuhant, most 3,92 eurón áll, miközben a Ganz-MaVag 5 eurót kínált részvényenként.

A spanyol lapok azt állítják, hogy ha Magyarország az Európai Bírósághoz fordul az ügyben, akkor biztosan neki ad igazat, még akkor is, ha Madrid ideológiailag közelebb áll hozzá, mint Budapest.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 215 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Steve-b
2024. augusztus 29. 13:53
Magyarország ugyanezt a trükköt használja. Nemzetbiztonsági érdek miatt felvásárol külfóldi cégeket a magyar cégeket meg ezzel védi. Nekünk lehet a Spanyoloknak meg nem? Először nézzenek tükörbe! Ugyan ezt csinálják!
amentet
2024. augusztus 29. 02:03
Na mi van buzi Orbán segnyalok, szoptok mikor a fagyi visszanyal, ezt kapja Putyin pincsije, mehet putyinka faszat szopni meg ti is
Valodi
2024. augusztus 28. 17:29
kunfia1 00:26 ... höhöhö - oszt'? Közöd? Hülye kívülálló nemzettestellenes ....
Ventrotty
2024. augusztus 28. 15:49
Miért nem veszi meg a spanyol állam, ha ennyire fontos nekik? Ja üres a spanyol kincstár, mint ahogy a bolsevik-europér gyurcsányi vezetés alatt Magyarországon volt üres az államkassza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!