Mindeközben Németországban: túl sokat késik az állami vasút, kiborult a miniszter

2024. szeptember 05. 08:57

A német közlekedési miniszter kiadta a parancsot: javítania kell a szolgáltatáson a Deutsche Bahnnak.

2024. szeptember 05. 08:57
Munich in the morning

Nyitókép: SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Volker Wissing német közlekedési miniszter felháborodásának adott hangot, miután rendszeresek a panaszok az állami vasúttársaság, a Deutsche Bahn teljesítményére. Wissing elmondta, a DB-nek sürgősen javítania kell a szolgáltatásának színvonalán, továbbá javítania kell a pontosságon, ugyanis az utóbbi időben rendszeresek voltak a nagy késések, különösen a nagy távolságú járatokon. Nincs könnyű helyzetben a vasúttársaság, mert úgy kell megreformálnia a közlekedést, hogy csökkenti a költségeket és növeli a nyereséget. 

A tárcavezető elvárja, hogy a Deutsche Bahn kidolgozzon egy részletes programot, amivel kiküszöbölhetőek a mostani problémák, ezeket pedig három éven belül meg kell oldaniuk, ám Wissing negyedévente vár jelentést, hogy halad a projekttel a cég. 

A Deutsche Welle megjegyzi, sok ilyen jelentést nem valószínűleg nem kap majd kézhez a politikus, mert jövő szeptemberben választásokat rendeznek, a mostani tartományi választások eredményei pedig arra engednek következtetni, hogy a balliberális német vezetés csúnyán elbukja majd a választást. 

Ezt is ajánljuk a témában

A helyzet annyira kritikus, hogy a Deutsche Bahn a nyári Európa-bajnokság alatt elnézést kért a szurkolóktól, annyit késtek a vonatok. A csúszások oka elsősorban, hogy a német vasúti hálózat rossz állapotban van, ráadásul a munkavállalók sem motiváltak, nem hiába sztrájkolnak rendszeresen. 

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. szeptember 05. 12:32
Mellékvonalak Angliában, fejezet. Igen, a mellékvonalakon gőzvontatás van... Tele van a tik-tok ilyen videókkal. Csakhogy ez nem retro, hanem a valóság. A pálya és hozzátartozó infrastruktúra? Az is az eredeti. Most jártam ott......
atti64
2024. szeptember 05. 12:32
PUSZTULJATOK NÁCIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szemlelo-2
2024. szeptember 05. 10:38
Aki szídja a MÁV-ot, nézzen körül Németországban! Törölt járatok (pótlás nélkül), vonat nem megy el a végállomásig, a vonatben bemondják, hogy másfelé fog menni, szálljál le és várd meg a köverkezőt, kétszer kiadott helyjegyek... Ott mindennapos.
pollip
2024. szeptember 05. 10:27
A németek ezelőtt húsz évvel morogtak, ha kettő percet késett a vonat. Változtak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!