Megszületett a holland terv: így küldenék haza a migránsokat!

2024. szeptember 25. 16:50

Nehéz dolga lesz a bevándorlóknak, ha családegyesítésben gondolkodnak.

2024. szeptember 25. 16:50
Migránsok

A nyitókép illusztréció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A szigorított menekültügyi politika bevezetésére irányuló stratégiájának részeként a holland kormány ötről két évre csökkentené a háború elől menekülők tartózkodási engedélyét az országban – erről beszélt Marjolein Faber holland migrációügyi miniszter a De Telegraaf című napilapnak adott interjújában.

A Dick Schoof vezetésével június óta hivatalban lévő új kormány már a koalíciós megállapodásában jelezte, hogy

megszüntetné a menedékkérők határozatlan idejű tartózkodási engedélyét.

Jelenleg azok, akik menedékkérelmet nyújtanak be Hollandiában, automatikusan ötéves tartózkodási engedélyt kapnak, amit később határozatlan időtartamra is meghosszabbíthatnak az illetékes hatóságok.

Marjolein Faber, aki dániai tényfeltáró látogatása után nyilatkozott a De Telegraafnak, elmondta, hogy követné a dán példát, ahol csak rövid távú tartózkodási engedélyeket kaphatnak a menedékkérők. „Meg kell szüntetni a határozatlan idejű engedélyek rendszerét. Az ideiglenes tartózkodási engedély most öt évre szól, de ha rajtam múlik, csak két év lesz” – jelentette ki. Hozzátette: a kormány azt is tervezi, hogy a családegyesítési engedélyt csak azok a menekültek kaphassák meg, akik már legalább két éve Hollandiában élnek, rendelkeznek állandó szálláshellyel és elengedő jövedelemmel.

Faber elmondta továbbá, hogy minisztériuma a menekültügyi válsághelyzet kihirdetésének tervein is dolgozik,

ami lehetővé tenné a kormány számára, hogy „megkerülje” a parlamentet, amikor új jogszabályokat hoz a menekültügyi politika terén.

Ez a kérdés azonban egyelőre megosztja a négypárti koalíciót, az Új Társadalmi Szerződés nevű jobboldali párt már bejelentette, hogy nem fogja támogatni a rendkívüli állapotról szóló törvénytervezet, amennyiben annak nem lesz megfelelő jogalapja.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 18:35
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­e­­l­­d­­­ ­a­­­ ­s­­­z­­e­x­­­i­­­ ­­p­u­­­n­c­­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­𝐍
atti64
2024. szeptember 25. 18:35
SAJNOS A HOLLANDOK IDIOTÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!AKI MIGRÁCIOVAL FOGLALKOZIK AZ MIND IDIOTA 1 DB EMBERT NEM LEHET BEFOGADNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MINMDENKI TAKARODJON HAZA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ITT AZ EREDMÉNY AKI TAGADJA AZ EGY BAROM ÁLLAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
auditorium
2024. szeptember 25. 18:25 Szerkesztve
Az orosz-ukrán háború előtt az ukránok csak 3 hónapig tartózkodhattak egy EU-tagországban, nem kaptak automatikusan hosszabitást. Emiatt hazamentek, majd ismét jöttek. Valaha volt VIZUMrendszer. Az illető országok tudták, kik érkeznek hozzájuk, honnan, meddig fognak ott tartózkodni és hol. Jelenleg az USA-ban hasonló még a "szűrés", nem lehet csak úgy oda beutazni és főleg munkát vállalni . A green cardhoz még egyéb infók is szükségesek és alaposan megnézik az útlevelet, hol járt az illető, egészséges-e, elég fiatal-e stb. MIÉRT kényszeritik Európát a 4O NGO-hajó asszisztálásával és a számos humanitárius szervezetekkel, hogy bárkit befogadjon és integráljon (akkor is ha nem akar integrálódni, nem akarja az ill. ország nyelvét megtanulni és nem ismeri az Alaptörvényét, történelmét, hagyományait, vallási szokásait és lehet valamilyen terrorszervezet tagja ? )
Akitlosz
2024. szeptember 25. 18:17
Ebben az intézkedésbe semmiféle hazaküldés nincsen. Akik eleve illegálisan érkeztek őket nem hatják meg holmi engedélyek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!