Lehet, hogy sikerül orosz befolyással kiszabadítani a túszok egy részét

2024. szeptember 09. 06:08

Ha nem lehet diplomáciai hasznot produkálni Kamala Harris asszonynak, kiderülhet, hogy van jó és van rossz túszmentés.

2024. szeptember 09. 06:08
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

Nyitóképen: Túszok emlékfala Tel-Avivban. Fotó: AFP / Dima Vazinovich / Middle East Images

„Több mint egy hetes késéssel bukkantam rá egy igen szemérmesen publikált hírre, miszerint az izraeli miniszterelnök katonai segédje Moszkvában tárgyal, hogy egy túszmentő tűzszünetet hozzon össze az orosz befolyás kihasználásával. Nem véletlen, hogy elnéztem a dolgot. A fősodrú média mindent megtett, hogy megpróbálja nem észrevenni a közel-keleti háború eddigi legkreatívabb huszárvágását. Mert miről is van szó tulajdonképpen?

Arról, hogy ha minden nehézség ellenére sikerül orosz befolyással kiszabadítani a túszok egy részét, akkor igen érdekes dolgok derülhetnek ki. Például az, hogy lesznek, akiknek savanyú a túsz. Ha a szerencsétlen túszok hátán nem lehet diplomáciai hasznot produkálni Kamala Harris asszonynak, ha nem lehet Puccinit játszani vele Izraelben, és ha ráadásul ez a testcsel az orosz külpolitika presztízsét öregbíti, akkor lesznek, akik erre nagyon elhúzzák majd a szájukat.

Esetleg, ne adj Isten, valaki még elszólja magát, és elárulja, hogy bizony van jó és van rossz túszmentés. Minden, ami Kamalát és az Izraelben, háború idején Puccinit játszó zenészek ázsióját emeli, az jó egyezmény. Minden, ami ezek ellenfeleinek a tekintélyét öregbíti, az rossz. Arról nem is beszélve, hogy az ilyen reakciós - Chicagói Szent Husszein szavajárásával élve, a történelem savanyú oldalán álló -túszmentés, értékes emberi lőszert pazarol el, amit a megfelelő pillanatban az öröm, a haladás és a tolerancia ellenségeire lehetett volna kilőni.

Roman Gofman tábornok diplomáciai küldetése egy érdekes lakmusztesztje annak, hogy ki hol áll valójában. Hamarosan megtudjuk, hogy kik azok, akik számára a túszok ügye egy szent cél, és kik azok, akik olcsó eszközként tekintenek rájuk, és  csupán politikai hasznot kovácsolnak a szenvedésükből.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2024. szeptember 09. 20:55
Robi, Kamala is segíteni fog, azt is tudod, hogy miért.
Silcon
2024. szeptember 09. 13:29
Sikerüljön! Amíg nem kerül haza mind, lehetőleg élve, addig biztosan nem lesz vége a háborúnak.
Lajoss
2024. szeptember 09. 11:50
Robi,a Moszad rezidens mindent tud…😱
Karvaly
2024. szeptember 09. 09:58
"Roman Gofman tábornok diplomáciai küldetése egy érdekes lakmusztesztje annak, hogy ki hol áll valójában. Hamarosan megtudjuk, hogy kik azok, akik számára a túszok ügye egy szent cél, és kik azok, akik olcsó eszközként tekintenek rájuk, és csupán politikai hasznot kovácsolnak a szenvedésükből." Természetesen tudjuk előre a választ: az izraeli túszok ügye _csak_ Izrael számára fontos - a nagyhatalmak pedig akkor segítenek, ha éppen érdekükben áll. Az USA kormányának a bögyében van Netanjahu (nyilván a terrortámadás előtti tüntetéseket is ők gerjesztették), tehát nekik jelenleg semmi érdekük nem fűződik ahhoz, hogy Netanjahu sikereket érjen el. De ezeket Castel sokkal jobban tudja, mint én.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!