Kipakolt a CNN: még fel sem állt Biden az elnöki székből, Harrisék már „el is szalajtották kávéért”

2024. szeptember 02. 18:09

„Az elnök jelezte, hogy bármire hajlandó, ami szükséges a kampányban” – idézi a lap egyik meg nem nevezett forrását a Fehér Házból.

2024. szeptember 02. 18:09
President Biden And Vice President Harris Appear Together At Drug Price Reduction Event.

Nyitókép: Andrew Leyden / NurPhoto / NurPhoto via AFP

„Joe Biden elnök ezen a héten ismét kampányüzemmódra vált, hiszen karrierje új politikai szakaszba lép, miután végéhez közeledik a Fehér Házban töltött ideje, és azon dolgozik, hogy biztosítsa: utódja Kamala Harris legyen” írta meg a CNN hétfőn.

A lap szerint Biden és Harris ugyanis a kampány célegyenesére már „közösen fordulnak rá”, amelynek utolsó, nagy sprintjét a munka ünnepén kezdik meg abban a pittsburgh-i szakszervezeti csarnokban, ahol Biden maga is gyakran megfordult már „politikai karrierjánek legfontosabb pillanataiban”.

A CNN szerint Biden és Harris arra használják fel az ünnepet, hogy annak apropóján egyfajta „erődemonstrációként” a szakverzeti csarnokba csalják a munkásosztálybeli szavazókat.

Mint a lap tájékoztat: Biden újságíróknak azt nyilatkozta, „már alig várja”, hogy egy kéthetes kaliforniai és delaware-i nyaralás után újra kampányolhasson.

A CNN szerint Biden tanácsadói az elmúlt heteket azzal töltötték, hogy felvázolják, milyen feladatok várnak Bidenre a kampánykörúton, miközben a visszalépő elnök „igyekszik örökségét is fényezni”.

„Az elnök jelezte, bármire hajlandó, ami szükséges a kampányban” – idézi a CNN egyik meg nem nevezett forrását, aki szerint a Fehér Ház úgy véli: Biden komoly kockázatot vállalt azzal, hogy visszalépett, „és ennek működnie kell”.

De Biden részvételéről közeli barátja és régi tanácsadója is nyilatkozott. „Valóban részt fog venni a kampányban és elmondja, mit csinált ez az adminisztráció. Ez az egyik legfontosabb dolog, amit hangsúlyozni kell” – idézi a CNN Ted Kaufman volt delaware-i szenátort, aki szerint „most mindenkire szükségük van a fedélzeten”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a amerikai elnökválasztás 2024 aktában.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2024. szeptember 03. 06:18
...még arra is hajlandó, hogy kinyalja nyilvánosan a Kamala punciját.
atti64
2024. szeptember 02. 20:30
IDIOTA BARMOK VAN BELÖLÜK BÖVEN AZ USÁBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AGab
2024. szeptember 02. 19:00
A munka ünnepén, május 1-én??? Nem, a Labour day-en, szeptember 2-án. Nyilván mindenki tudta, magától értetődő. Én kérek elnézést.
smokey-eye
2024. szeptember 02. 18:51
Bident kávéért ? Nem jó ötlet . Először is nem találná meg a kávé automatát . Ha valaki megmutatná neki merre van, nem tudná mire jó, esetleg megpróbálna beszélgetni vele . Aztán, ha szánalomból vennének neki egy adagot, nem találna vissza Kamalához, mire meg visszavezetnék, kilötyögtetné az egészet . Még az a szerencse, hogy az atom indítógomb ilyen jó kezekben van .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!