Kiakadt a belga külügyminiszter: durva provokációnak nevezte Magyarország tervét

2024. szeptember 09. 23:15

„A migrációs politika közös kihívás, amelyet minden tagállamnak rendezett módon és szolidaritással kell kezelnie” – tette hozzá Hadja Lahbib.

2024. szeptember 09. 23:15

Nyitókép: Dursun Aydemir / ANADOLU / Anadolu via AFP

Ahogy korábban megírtuk, Magyarország növelte a tétet a Brüsszellel folytatott migrációs vitában, amikor bemutatta azokat a buszokat, amelyekkel a migránsokat az Európai Unió fővárosába küldheti.

Úgy tűnik, Belgiumban komolyan aggódnak a magyar kormány döntése miatt,

ugyanis a brüsszeli polgármester után már a külügyminiszter is megszólalt az ügyben.

„Az EU soros elnökségét betöltő magyar kormány nem riad vissza a provokációtól. Felhívom Alexander De Croo figyelmét arra, hogy blokkolja ezeket a buszokat a belga határon. Meddig tűrjük még a provokációkat egy általunk támogatott ország részéről?” írta Brüsszel polgármestere, aki egyben felszólította a belga kormányfőt, hogy tartóztassa fel a migránsbuszokat.

Habár eddig egyetlen busz sem indult el Röszkéről, és egyáltalán nem biztos, hogy valóban reális forgatókönyv-e egy ehhez hasonló akció elkezdése, a belga külügyminiszter, Hadja Lahbib „az európai kötelezettségeknek ellentmondó provokációnak” nevezte az ötletet – írja az Euronews. „A migrációs politika közös kihívás, amelyet minden tagállamnak rendezett módon és szolidaritással kell kezelnie” – tette hozzá a belga miniszter.

***

 

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. szeptember 12. 21:39
Egy hét emberből álló csoport megerőszakolt egy 18 éves fiatalt egy parkolóban Herfordban Nem sok "Rosszat" kívánnék a hasonló nézetű politikai brancsnak akár kamalának is. Csak annyit kéne elérni minden rokonának barátjának és nekik is jusson legalább ennyi vagy ennek többszöröse "jótevővel" amikben ők és környezete a fő bűnös,hisz a patkányokat ráeresztették az európai emberekre.
lacika-985
2024. szeptember 12. 11:25
Milyen szolidaritásról beszélsz te büdös ribi ? A leigázott országokból elrabolt javakból a szolidaritás jegyében mennyit juttattatok Magyarországnak - na pont annyira is vagyunk/leszünk szolidárisok . Magyarán bekapjátok a túrós farkamat .
Hoked_ly
2024. szeptember 10. 18:08
Ez is egy ocsmány fejű arab kúrva! Mit veri magát, hiszen a honfitársai mennek oda, nem árja fehérek!
Szerintem
2024. szeptember 10. 16:41
Pofa be balgák és el ne felejtsetek elegendő plüssmacit beszerezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!