Kiverte a biztosítékot a Washington Postnál Orbán legújabb ötlete

2024. szeptember 09. 13:39

Az amerikai lap szerint ez egy provokatív húzás a magyar kormány részéről.

2024. szeptember 09. 13:39
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Magyarország bevándorlásellenes kormánya pénteken jelezte, hogy komolyan gondolja tervét, mely szerint a migránsokat ingyen buszoztatná Brüsszelbe – ezzel a felütéssel jelent meg egy cikk a The Washington Post hasábjain.

A lap arról írt, hogy a budapesti vezetés így kíván nyomást gyakorolni az Európai Unióra, hogy engedjen a korlátozó menekültügyi politika miatt kiszabott súlyos bírságokból. Rétvári Bence államtitkár sajtótájékoztatóján azt állította, hogy az EU arra akarja kényszeríteni Magyarországot, hogy illegális migránsokat engedjen át a határain. A „Röszke-Brüsszel” felirattal ellátott autóbuszok sora előtt Rétvári azt mondta, hogy a buszok az európai eljárás végrehajtása után indulnának útra, de nem részletezte, hogy a menedékkérők milyen státuszban lesznek az utazás után.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap szerint ezen provokatív ötlet az Egyesült Államok jobboldali republikánus kormányzóinak korábbi hasonló lépését idézi,

és válasz az Európai Bíróság júniusi ítéletére, amelyben Magyarországot 200 millió eurós bírság megfizetésére kötelezték az EU menekültügyi szabályainak megsértése miatt.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 ***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. szeptember 11. 22:35
Remekül bejött az ijesztgetés, összefosták magukat tetőtől-talpig. Amíg ezt próbálják feldolgozni, érdemes kerülő úton bejuttatni néhány agysebészt akik machetével megcsapolják a brüsszeli vízfejet.
frenki-7
2024. szeptember 09. 23:38
Nincs realitása a buszoztatásnak, a legelső ellenőrzésnél elbukik. Marad a mostani eltökélt hozzáállás, a büntit meg vonják le, remélhetőleg betakarja a következő 5 évet.Ütni-vágni kell a brüszelitákat, szövetségeseket kell- és fogunk találni a nagyvilágban. Napnál világosabban tudnunk kell, hogy a jól sikerült keleti (és sokirányú) nyitásunk sikere az eu tagságunk meglététől függ. Időleges csapda helyzet van, amiből kitartással akár még jól is kijöhetünk. Zanzásítva: jelenleg ezek a reális lehetőségeink
Dixtroy
2024. szeptember 09. 21:23
Nem ehhez szoktak. Feri ilyenkor lehajtotta a fejét és átadott megint valami magyar vagyontárgyat nekik. Hogy most nem a cipőnket nézzük, hanem el a fejük felett? Bepöccennek tőle. Viszont nagyon nagy bajnak találom, hogy jogilag nem lehet a diktátumukból kibújni, mégis hogy a picsába bírtak minket erre kötelezni?
Krupp Skya
2024. szeptember 09. 21:10
Lajoss 2024. szeptember 09. 15:20 Jaj,nagyon megijedtek a Postnál… Tényleg ilyen hülyék vagytok?! 🙉🙉🙉 Ha benéztél hozzájuk ÁVÓs randa fejeddel, elképzelhető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!