Ismét leveses támadás érte Van Gogh híres festményeit

2024. szeptember 27. 21:55

Az incidens néhány órával azután történt, hogy a Just Stop Oil mozgalom két másik tagját börtönre ítélték egy korábbi, hasonló támadás miatt.

2024. szeptember 27. 21:55
null

Nyitókép forrása: A Britclip Youtube-oldala

Ismét leveses támadás érte Van Gogh híres festményeit, nem sokkal azután, hogy börtönbüntetést kaptak azok az aktivisták, akik egy évvel ezelőtt hasonló akciót hajtottak végre – írta meg a BBC.

Pénteken három aktivista a londoni Nemzeti Galériában leöntötte Vincent van Gogh 1888-as és 1889-es Napraforgók című alkotásait.

Pénteken három aktivista a londoni Nemzeti Galériában leöntötte Vincent van Gogh 1888-as és 1889-es Napraforgók című alkotásait. Az incidens néhány órával azután történt, hogy a Just Stop Oil mozgalom két másik tagját börtönre ítélték egy korábbi, hasonló támadás miatt, amellyel a kőolaj felhasználása ellen tiltakoztak. A galéria látogatói próbálták megakadályozni az akciót, de az aktivisták folytatták tervüket.

A helyszínen azt kiabálták, hogy a jövő nemzedékei hősökként fognak tekinteni az elítélt aktivistákra.

 Bár a két festményt elszállították átvizsgálásra, szerencsére nem szenvedtek sérülést. Az elkövetőket rongálás miatt letartóztatták, de szabadlábon védekezhetnek.

A Just Stop Oil csoport korábbi tagjai 2022 októberében hajtottak végre hasonló akciót, akik most kapták meg börtönbüntetésüket. A szervezet már több hasonló megmozdulást szervezett, tavaly például egy 1600-as évekből származó festményt támadtak meg, amelyet 1914-ben nőjogi aktivisták is megrongáltak a szavazati jogukért folytatott küzdelem részeként.

A jelentről készült videót itt tekintheti meg:

***

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 23:39
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­­k­e­l­­d­­­ ­a­­ ­­s­­z­e­x­­i­­ ­p­­u­n­c­­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Zsolt75
2024. szeptember 27. 23:26
Na végre. Már azt hittem, senki sem tudja megállítani a felmelegedést.
deephungarian36
2024. szeptember 27. 23:04
De miért? Ezek az aktivisták vagy inkább nevezzük őket gyáva, primitív, ostoba g@ci huszároknak, miért a felbecsülhetetlen értékek rongálásával akarják felhívni a figyelmet a ööö bármire is? Javaslom inkább ezeknek a mocskoknak, hogy legyenek már olyan bátrak ha szívügyüknek tekintenek ööö bármit is, hogy vegyenek példát, Thích Quảng Đức-ról vagy Tenga -ról. Lehet , hogy túl véresszájú vagyok, de azokat, akik a világörökség részeinek rongálásával akarják felhívni a figyelmet bármire is... nos én simán leönteném őket benzinnel, aztán egy égő gyufát pöckölnék rájuk.
Treeoflife
2024. szeptember 27. 22:46
Ezeket a vadembereket miért nem zárják már majomketrecbe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!