Hoppá: többszáz békepárti plakát bukkant fel Olaszország-szerte

2024. szeptember 14. 14:31

A plakátok tanúsága szerint Oroszország nem Olaszország ellensége, a hirdetők kitevői békét akarnak.

2024. szeptember 14. 14:31
null

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Oroszpárti és békepárti plakátok bukkantak fel Olaszország-szerte. A többszáz plakáton két kéz fog kezet, egyik orosz, másik olasz nemzeti trikolórban.

Az ábra alatt az áll: 

„Nem kell több pénz fegyverekre Ukrajnában és Izraelben. Mi békét akarunk. Elutasítjuk a háborút”. 

A kézfogás felett pedig az olvasható, hogy „Oroszország nem az ellenségünk”.

A plakátok először júniusban jelentek meg Észak-Olaszországban, majd Veronában, Modenában, Pármában és Pisában is bukkant fel pár. A plakátokat olyan egyesületek fizették, amelyek a COVID-19-es lezárások elleni tiltakozások miatt alakultak meg.

Ukrajna római nagykövetsége nemtetszését fejezte ki, és közölte, hogy „mélységesen aggasztja őket az orosz propaganda”, és a plakátok betiltását követelik.  

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mazsola-977
2024. szeptember 15. 10:22
Az ukránok már Olaszországban is be akarnak valamit tiltani. Otthon ez működik még, de ha bukik a zelinsky rezsim biztosan előkerülnek majd meglepő dolgok.
auditorium
2024. szeptember 15. 09:44
Most véletlenül az orbáni békekötés terve megegyezik a nyugati szélsőbalos és balos véleménnyel, azaz a fegyverkezés helyett legyen BÉKE Európában . A közelkeleti kérdés komplikáltabb, ebben ellentétesek nézeteik. A hadi kiadást csak pénzelvonással tudják fedezni minden tagállamban. Lefaragják a szociális kiadásokat, az egészségügyi és oktatási budget-et, most a magas nyugdijak adóemeléséről is szó van külföldön. Tehát, hiába két ellentétes pártcsoport, a józan ész közeliti őket a BÉKE kérdésében.
lauderstenonis-2
2024. szeptember 14. 21:54
Nem békepárti, hanem ruszkipárti.
FeketeFehér
2024. szeptember 14. 20:21 Szerkesztve
Amúgy ez a plakátolás meglehetősen érdektelen, olaszországban (is) ezernyi fura dolog történik, ami amúgy jelentéktelen. De a mandiner gyakornokcsapata nyilván ráér semmiségekkel foglalkozni. :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!