Három ország és az év legnagyobb hazugsága fokozza a Magyarország elleni támadást

2024. szeptember 04. 11:24

Budapesten szidta a magyar kormány migrációs és LMBTQ-politikáját Írország, Luxemburg és Belgium csúcsminisztere, amiből a The Washington Post azt szűrte le, hogy ez szokatlan, mert az EU-tagállamok nem szokták egymást nyilvánosan kritizálni.

2024. szeptember 04. 11:24
EU Leaders' Summit in Brussels

Nyitókép: AFP/Dursun Aydemir

Írország, Luxemburg és Belgium magas rangú miniszterei Budapesten kérték számon Magyarországot, amiért nem tartja kellően tiszteletben az Európai Unió értékeit és normáit, valamint sérti a migránsok és az LMBTQ-emberek jogait – írja a The Washington Post.

Xavier Bettel luxemburgi külügyminiszter gúnyosan azt kérdezte, tervez-e mostanában Bóka János európai ügyekért felelős tárcavezető egy moszkvai utat, mert ez a magyar politikusok szokása, míg Hadja Lahbib belga külügyminiszter és Jennifer Carroll McNeill ír európai ügyek minisztere találkozott a „független magyar média, a civil társadalom és az LMBTQ-szervezetek” vezetőivel.

A lap szerint a miniszterek budapesti viselkedése szokatlan és kínos volt, mert az EU-tagállamok ritkán kritizálják egymást nyilvánosan – ami az elmúlt évek nyilatkozatháborúi után finoman szólva is megkérdőjelezhető állítás.

A tárcavezetők – Oroszországhoz hasonlóan – reagáltak arra is, hogy Josep Borrell külügyi főképviselő a külügyminiszterek találkozóját Budapest helyett Brüsszelbe szervezte: Bettel például kijelentette, hibának tartaná, ha ennek ellenére nem utazott volna el a magyar fővárosba.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NokiNokedli
2024. szeptember 05. 08:32
Egy belga iszlamista, egy luxemburgi köcsög buzi, és egy dublini feltehetően kuva szól be a magyaroknak? Ne már! (A köcsög buzinak visszaszólhattak, hogy Presswoman már várja egy kis buzulásra.) Ahogy elnézem, ezek felforgatni jöttek ide, nem pedig az országaik képviseletében.
Sándor
2024. szeptember 05. 08:14
Németországban 72 óra alatt 13 késes támadás történt!!! Német rendőrség,… havonta legalább 30 késes támadás!! Az európai ”vezetők”, a korrupt ursula vezette Brüsszel korrupt bürokratái kiknek az érdekei miatt nem akarják érzékelni a migráció súlyát. Hány európainak gyerek, és felnőtnek kell még meghalnia, hogy a brüsszeli baloldal is felismerje, hogy a migrációs politikájuk is megbukott???
gegrolla
2024. szeptember 04. 21:14
Az a q sok európai értéket meghagyjuk mind a nyugati brüsszelitáknak! :D Söprögessenek a saját portájukon, van ott is mit bőven.
vandor-58
2024. szeptember 04. 19:10
Enyi homokost és buzibarátot egy rakásban undorító és gyomorforgató plusz a migránsok amiket művelnek Európában azt sem hajlandóak észrevenni és ezeknek akarnak jogokat adni? Na ne már mi ez ha nem pofátlan diktatúra ami a normális emberek elnyomására fektet hangsúlyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!