Teljes a pánik: más országok is követhetik Magyarország példáját – ennek következménye lesz

2024. szeptember 03. 10:50

Nagyon fél a The Guardian, hogy nem Magyarország lesz az egyetlen EU-tagállam, amelyik felmondja a migrációs paktumot, ráadásul Ukrajna finanszírozása is veszélybe kerül, ha a kormányok ráeszmélnek, mennyire drága.

2024. szeptember 03. 10:50
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Aggódó cikket tett közzé a The Guardian annak apropóján, hogy az AfD nagy sikert aratott a németországi választásokon: a lap szerint ez hatalmas probléma az Európai Unió számára, mert veszélybe kerülhet Ukrajna támogatása és a migrációs tervek is. A szerző úgy látja, immár Horvátországban, Finnországban, Magyarországon, Olaszországban, Hollandiában, Szlovákiában és Svédországban is „radikális, szélsőjobboldali” pártok vannak kormányon, és hozzájuk csatlakozhat Ausztria is, így egyre nehezebb lesz megállítani őket.

Magyarország felmondta a migrációs paktumot, mondván, megtagad minden kötelező szolidaritási követelményt a menedékkérők elhelyezésére. Ha ezt a magyarok megtagadhatják, akkor más országok is követhetik a példát

– figyelmeztet a lap, amely nyugtatólag idézi Ursula von der Leyen EB-elnököt, aki úgy fogalmazott, „a központ kitart".

A cikk megjegyzi, Kijev finanszírozása azért is kerülhet veszélybe, mert a kormányok szembesülnek az újrafegyverkezés, a folyamatos katonai támogatás és az újjáépítés költségeivel.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xantua
2024. szeptember 04. 00:28
Aztán majd mit fog csinálni Orbán a patrióta frakcióban, ha kiderül, hogy otthagyjuk az összes menekültet a görögöknél és olaszoknál. Rögtön felére zuhan a frakció létszáma, mert a déliek partrióta érdekei, hogy vigyék már mások el a menekülteket.
pandalala
2024. szeptember 04. 00:10
" „a központ kitart" " :-DDDDDD bolsevikek, valós hatalom nélkül :-)
VeressZoltán
2024. szeptember 03. 21:03
A központnak annyi, ha nem tart ki.
blondiner
2024. szeptember 03. 19:46
Aggódik a brit Guardien, de mi közük is van az EU-hoz? Van nekik otthon is megoldandó feladat. Aggódjanak azok miatt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!