Fellélegeztek a németek: Orbán Viktor álláspontja szerint döntött a német kormány migránsügyben

2024. szeptember 11. 21:49

A Welt olvasói imádják a határellenőrzést, de sokan szkeptikusak a német kormány motivációival kapcsolatosan, és további szigorításokat követelnek.

2024. szeptember 11. 21:49
null

Nyitókép: Odd ANDERSEN / AFP

 

A WELT TV is beszámolt arról, hogy Nancy Faeser belügyminiszter ideiglenes ellenőrzéseket rendelt el valamennyi német szárazföldi határon. A hír alatti kommentekben a németek ünnepelték a döntést, de sokan szkeptikusak voltak. 

„Az első helyes lépés”

 – írta egy hozzászóló. 

„Hirtelen minden, ami eddig bonyolult volt és illegális, most lehetséges lett...” 

– írta egy másik német kommentelő.

Többen kifejezték, hogy az AfD népszerűsége miatt tette a német kormány a lépést, mások azt írták, hogy csak a közelgő választások motiválhatták a döntést. „Ideiglenes ellenőrzés, ami csak addig tart, amíg véget nem érnek Branderburgban a tartományi választások” – írta a Welt olvasója. 

Egy másik hozzászóló megjegyezte, hogy a bevándorlás csökkentéséhez nem elég a határellenőrzés

Ezt is ajánljuk a témában

Sokan leírták, hogy a döntés a gyakorlatban nem sokat jelent. 

 „Aki még mindig hisz az ilyen bejelentéseknek, az bizonyára hisz a húsvéti nyusziban is.” 

Egy bajor hozzászóló szerint a bejelentés puszta politika, és semmi jelentősége nem lesz a migráció csökkentése szempontjából: „Itt Bajorországban már évek óta visszavezették a határ-ellenőrzést Salzburg felől. De egyetlen olyan esetet sem hallottam, mikor egy menedékkérőt visszafordítottak volna. Ez csak politikai szemfényvesztés, hogy helyretegyék az idegesítő szavazókat. De ez nem fog sikerülni nekik.” 

Több kommentelő is megjegyezte: előbb a bűncselekményeket elkövető migránsokat kellene kiutasítani, és utána kellene megvédeni a határt. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eljolesz
2024. szeptember 12. 11:44
Látszatintézkedés a választások miatt. A német határállomásokon majd vegzálják a legális forgalmat, közben a német hajók a Földközi-tengeren folyamatosan importálják a barbárokat Európába.
Pelso j.
2024. szeptember 12. 10:11
Mások a körülmények, s az eljárásban is van különbség. Nevetséges már ez a folyamatos OV reklám, meg aztán a jó bornak nem kell cégér....
JohnnyBeGood
2024. szeptember 12. 08:33
Ötszáz afgán és szíriai migránst szállíthatnak Vitnyédre. A győzelem? Ezt igértétek? Ezt kendőzitek?
Kanmacska
2024. szeptember 12. 08:16
Ezzel nem sokra mennek a németek! Szúrópróba szerűen megállítanak a határon néhány autót, aztán kész. Ha fognak egy migrancsot, azt elengedik, aztán addig próbálkozik, amíg átjut. Mondjuk egy óra múlva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!