A németek Magyarország útját választották – máris megérkezett az első vad tiltakozó

2024. szeptember 11. 11:19

Az olasz lap szerint Németország döntése hátráltatja az Unió közös migrációs politikáját, amelynek már eleve van két nagy ellenzője, Magyarország és Hollandia.

2024. szeptember 11. 11:19
Federal Chancellor Scholz's summer press conference

Nyitókép: AFP/DPA/Britta Pedersen

A német határellenőrzés ugyanúgy hátráltatja a közös uniós migrációs politikát, mint Magyarország ellenállása – jelentette ki tudósításában az Il Foglio, amikor a Németország által bevezetett határellenőrzésről írt.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nem kíván konfliktust Németországgal a schengeni szabad mozgás felfüggesztése miatt. A döntés ugyanakkor hátráltatja az Unió közös migrációs politikáját, amelynek már eleve van két nagy ellenzője, Magyarország és Hollandia

– szögezte le a szerző, aki úgy véli, a legvalószínűbb kimenetel egy dominó-effektus, amelyben egyik tagállam a másik után jelenti be a belső határok visszaállítását.

A Bizottság jelezte, hogy a schengeni szabályzat mentességet ad a nemzetbiztonságot veszélyeztető vagy a közrendet érintő okok esetén, azonban a határellenőrzés visszaállításának „szükségesnek és arányosnak" kell lennie.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2024. szeptember 12. 07:43
Nem elégséges, de a németek kezdenek észhez térni.
rocktoberi-2
2024. szeptember 11. 14:35
Nekünk soha nincs igazunk de végül mindig igazunk lesz. Pedig csak a józan ész logikáját követjük.
atti64
2024. szeptember 11. 12:34
EGY FASZOPO EZ AZ UNIO SZEKTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MINDENHOVA KERITÉS 380V MINDENKI TAKARODJON HAZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pollip
2024. szeptember 11. 12:10
Kedves olaszok! Hozzátok a tengeren mennek a migránsok! Salvini megmutatta, hogyan kell védekezni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!