Térképen mutatjuk az ideiglenesen lezárt határokat: oda Schengen?

2024. szeptember 11. 15:58

Németország lépése láncreakciót indíthat el szomszédai között.

2024. szeptember 11. 15:58

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Németország bejelentette, hogy az elkövetkező hat hónapban határellenőrzéseket vezet be, hogy megállítsa az illegális migrációt és gátat vessen az iszlamista terrorizmus terjedésének. Ez a schengeni övezet végét jelenti? 

Az Europe.Magazine az Instagram-oldalán osztott meg egy térképet, amelyen az ideiglenesen lezárt belső határokat láthatjuk.

Mint írják: a schengeni övezet elvileg útlevélmentes, amelyet 1985-ben hoztak létre, és amely jelenleg a 27 uniós tagállamból 25-öt, valamint további négy országot (köztük Svájcot és Norvégiát) foglal magában.

A megállapodás lehetővé teszi a szabad mozgást a tagállamok között, határellenőrzés nélkül.

A térképen láthatók a közelmúltban bevezetett, illetve visszaállított ideiglenes határellenőrzések. Még kérdéses, hogy Németország lépése láncreakciót indít-e el szomszédai között.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. szeptember 12. 08:50
napfenyes.hu/cikkek napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-tanitasok-szellemi-tenyek-tortenesek/homo-christianus-gondolatok-a-kereszteny-emberrol napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/husvet-miszteriuma napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szellemi-unnepek/punkosd-miszteriuma-punkosd-es-vizkereszt-az-unnepkoron napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/pio-atya-elete-es-tanitasai napfenyes.hu/szellemi-tanitasok/szentek-es-mesterek/interju-terez-anyaval-1973-januar-15
guszti-18
2024. szeptember 12. 03:40
Na,ügye!!!
kiss.istvan770
2024. szeptember 11. 21:23 Szerkesztve
Így a buszoztatás sajnos nem fog menni, helyette rendőri felvezetés kell az embercsempészeknek zöldhatártól, zöldhatárig. Azért létszám ellenőrzés kell mindkét határon és nem szabad őket hagyni megfulladni, mert nekünk kellene őket eltemetni és nem érnének el Brüsszelig.
elfújta az ellenszél
2024. szeptember 11. 19:15
Ez nem igazi határellenőrzés, hiszen 100 méterrel az autópálya mellett akárki be tud jönni. Hanem csupán a rendes utasforgalom vegzálása. A német határon eddig is voltak kiadós dugók, aztán amikor eldöcögött nagy nehezen a zember a határvonalig, ott egy-két policistát látott unottan beszélgetni egymással, szóval gyakorlatilag semmi kontroll. Sok hűhó semmiért, a választók lenyugtatására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!