Exkluzív interjú a nagy nyertes osztrák párt második emberével: jó hír hazánknak a Szabadságpárt győzelme (VIDEÓ)

2024. szeptember 29. 22:02

Christian Hafenecker, az Osztrák Szabadságpárt második embere exkluzív interjút adott a Mandiner lapigazgató-főszerkesztőjének, Szalai Zoltánnak az osztrák választások kapcsán.

2024. szeptember 29. 22:02
null

Nyitókép: képernyőkép

Christian Hafenecker, az Osztrák Szabadságpárt második embere exkluzív interjút adott a Mandiner lapigazgató-főszerkesztőjének, Szalai Zoltánnak az osztrák választások kapcsán.

Ezt is ajánljuk a témában

A gyorselemzős videósorozat harmadik részében Hafenecker egy szép, magyaros „jó napottal” kezdte meg a beszélgetést, majd kifejtette, hogy a közvélemény-kutatók tudatosan alulmérték őket, az osztrák választók pedig nagy pofont adtak a néppárti-zöld koalíciónak. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Milyennek értékeli a választási eredményeket?
Megint csak azt láthatjuk, hogy a közvélemény-kutatók teljesen tudatosan alulmértek minket. De először is azt kell látni, hogy az osztrák választók nagy változást akartak a politikában, és hatalmas pofont adtak a néppárti-zöld koalíciónak. Eljött az ideje a politikai változásnak, és mi, szabadságpártiak ezt fogjuk biztosítani.

Mik voltak a kampány legfontosabb témái?
Egyrészt a kormányzat vállalhatatlan járványpolitikája, ami megvonta a szabadságjogokat. Másrészt pedig a migráció, ez nagyon-nagyon fontos téma nálunk. A kormány az elmúlt öt évben 200 ezer embert hagyott bevándorolni Ausztriába. A migránsok több százezer bűncselekményt követtek el, és ez természetesen hatással van az emberekre. És ott van még a drágulás problémája, az infláció nagy volt nálunk az elmúlt években. Nem akarjuk mindezt tovább folytatni, változásra van szükségünk, és ezt adjuk meg Herbert Kickllel.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Varga Mátyás Zsolt

Mandiner

Idézőjel

Így múlik el Európa dicsősége?

Mit jelent a választási győzelem a Fidesszel alapított, európai jobboldali pártcsalád számára?
Nagyon örülök a közös frakciónak a Fidesszel. Ez egy nagyszerű lépés volt Orbán Viktor miniszterelnökkel. Most a nemzeti parlamentben erősödünk tovább. Történelmi fejleményként először győztünk a Szabadságpárttal egy szövetségi választáson, ez nagyszerű, és ezt az erőt az európai szinten is képviselnünk kell.

Hamarosan meglesznek a végleges eredmények. Milyen lehetséges koalíciók jönnek számításba, kormányra fognak kerülni?
Meglátjuk, mit tesznek a rendszerpártok. Abból indulok ki, hogy legerősebb pártként megkapjuk a kormányalakítási megbízást. Ez mindig így történt a második köztársaság történetében. Miért is kellene ezen változtatni? Aztán látnunk kell, hogy a többi párt mennyire tud kompatibilis lenni. Bízom abban, hogy meg tudjuk csinálni.

Mit jelent a választási eredmény a magyar-osztrák és az FPÖ-Fidesz kapcsolatok számára?
Ez egy nagyon jó eredmény, ami az elmúlt években kiépített jó barátságunkat is tovább erősíti. Nagyon örülök, hiszen én vagyok az osztrák-magyar baráti csoport elnöke is a parlamentben, és az elmúlt időszakban intenzív kapcsolatokat ápoltunk, ezt tovább is fogjuk erősíteni.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2024. szeptember 29. 23:15
Szalvétával fogja a fútyit, mint a jól nevelt grófkisasszony. Nem a migráció a gond, hanem az, hogy lófaszt sem csinálnak, nem váltották be a reményeket. Munkaerő behozatalra szorulnak, főleg az ex-szoci országokból, de ezekből is egyre gyengébb a felhozatal. A másik a háború költségei, amiből már elegük van, lassan elolvad a különbség a német és osztrák árak közt, ami annyit jelent, a germánokat még jobban beszopatták. Az osztrákoknak is egyre kevesebbet kell beosztaniuk, amit hamar meg szoktak torolni a politikusaikon. Ismeretlen fogalom a Fideszhez hasonló állott csillag.
sexykitty-5000098
2024. szeptember 29. 22:52
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­k­­e­­­l­d­­ ­­a­ ­s­z­­­e­­­x­­i­­ ­­p­­u­n­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
lipsiboy
2024. szeptember 29. 22:51
Ugyan úgy jártok mint az euba 1/3 azzal nem lessz kormány gecik kordon saniter mocskos náci férgek
gilou-au-clavier
2024. szeptember 29. 22:46
Indulhatnak a vitnyéddòrferek a szárnyas kapuk felé
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!