Gyorselemzés Ausztriából: tényleg történelmi győzelem született, a II. világháború óta nem volt ilyen (VIDEÓ)

2024. szeptember 29. 18:42

Schaller-Baross Ernővel a Mandiner lapigazgató-főszerkesztője beszélgetett az osztrák választások kapcsán.

2024. szeptember 29. 18:42
null

Nyitókép: képernyőkép

Történelmi győzelem született Ausztriában, magasan nyert Orbán szövetségese. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ennek kapcsán beszélgetett Szalai Zoltán, a Mandiner lapigazgató-főszerkesztője és Schaller-Baross Ernő a Fidesz európai parlamenti képviselője. Schaller-Baross megjegyezte, hogy a Szabadságpárt győzelme történelmi eredmény, hiszen soha ilyen jó eredményt nem értek el, 

Ausztriában pedig a második világháború óta soha más párt nem nyert választást, mint az osztrák szocialisták vagy az osztrák néppárt.

A Patrióták számára pedig ez hatalmas áttörés, mert az egyik legfontosabb nyugati tagállamban a legerősebb párt tagjai is így a Patrióták frakciójában ül. 

Központi téma volt a migráció Ausztriában a kampány során, „Ausztriában ez a kérdés gyakorlatilag folyamatosan napirenden van”, „a nagyvárosokban elviselhetetlen állapotok vannak már”. Schaller-Baross úgy gondolja, hogy a migráció lesz a következő 3-4-5 választásnak is a központi témája lesz. 

„Ez nyilvánvalóan a Szabadságpártot erősítette”

 – szögezte le az EP-képviselő.

Az orosz-ukrán háború is fontos pont volt a választás során, „látszik, hogy a Szabadságpárt békepárti párt” – jegyezte meg Schaller-Baross.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
recipdoki
2024. szeptember 29. 20:20
Azért el kell mondani, Putyin jó munkát végzett, rányomta a migránsokat Európára, majd ott a migráció miatti elégedetlenséget kihasználó politikusokat pénzeli, Azért az ,h a migráció hátrányait jóval kevésbé érző vidékiek nyerik meg az FPÖ - nek a választást eléggé arra hajaz, hogy nálunk szintén lehet választást nyerni ezzel, miközben nincsenek migránsok. Göbbels is megnyalná a szája szélét. Ez viszont nem jelenti azt,hogy az FPO kormányozni fog.Ez nem úgy működik mint nálunk Nem lesz többségük, akkorát nem nyernek,megtörténhet,senki nem fog összeállni velük. Bár az ÖVP-nek eddig sem volt túl kényes ízlése e téren. Franciákhoz hasonlóan szépen megoldják sztem Orbán nem örülhet nem biztos,hogy kancellár lesz az FPO vezére. mondjuk ilyen tekintetben Ausztria is épp olyan kis pöcs,mint Magyarország EU szinten súlytalan ország Ausztria is mint Orbűnisztán csak a szavazatuk nekik is egy és csak amikor egyöntetű szavazat kell a lényeges dolgokhoz, addig probléma az övp nazi párt.
sexykitty-5000098
2024. szeptember 29. 20:17
🍓 ️ ­É­­r­­t­­­é­­­k­­­e­­l­d­­ ­­a­­ ­­s­­­z­­­e­­x­­i­­­ ­­p­­­u­n­­­c­­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
koronaszepe
2024. szeptember 29. 20:14
Tkp Orbán nyert! Ez valóban történelmi, grandiózus, példátlan! Ezt nem láttuk jönni! Hoppá! Béketábor!
sentimental
2024. szeptember 29. 20:08
James Caan ezzel a fizimiskával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!