Gyorselemzés Ausztriából: a nyertesnek Magyarország a mintaország (VIDEÓ)

2024. szeptember 29. 20:13

Elismerően nyilatkozott hazánkról a Mandinernek Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt EP-delegációvezetője.

2024. szeptember 29. 20:13
null

Nyitókép: Képernyőkép

Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt Európa Parlamenti delegációjának vezetője nyilatkozott a Szalai Zoltánnak, a Mandiner lapigazgató-főszerkesztőjének.

***

Mik az első értékelései a választási eredményről?

Először is nagyon örülök, hogy sikerült egy ilyen rendkívüli eredményt elérni, most már sorozatban, az EP-választási győzelem után. Ezzel Orbán Viktorral együtt a harmadik legerősebb szövetséget alkottuk meg Európában. Ennek nagyon örülök, és most egy nagyon sikeres együttműködés zajlik az európai szinten. Ezzel a parlamenti választással most az uniós munkát is tovább emelhetjük egy szinttel, hozzátéve osztrák részről a magunkét.

A választás utáni becslések 3 százalékos előnyt mutatnak, ami több a korábbi várakozásoknál-

Mindig óvatos vagyok, de látom a jelenséget, hogy a közvélemény-kutatók nem tudják pontosan megbecsülni a várható választási eredményeket. Az első helyen állunk, ennek nagyon örülök, és abból indulok ki, hogy megkapjuk a kormányalakítási megbízást, és Herbert Kicklt szeretnénk kancellárnak, ezzel hozzájárulva egy jobb Európához, és jó partnerei lehetnénk a magyar barátainknak is.

Mik volt a választási kampány legfontosabb témái?

A legfontosabb a migrációs kérdés volt, ami teljességgel megoldatlan, milliószámra érkeznek az illegális bevándorlók. A másik nagy téma az eddigi járványpolitikával való leszámolás, mert az embereknek itt Ausztriában vissza kell kapniuk a szabadságukat. Ezen túlmenően fontos ügyünk, hogy a közvetlen demokrácia felé kell elmozdulnunk. Újra az embereknek kell a politikai figyelem középpontjában lenniük, hogy a politikából való kiábrándulás is csökkenjen. A 80 százalékos választási részvétellel az embereket újra visszahoztuk a politikai döntési folyamatokba. És mi vagyunk azok, akik azt mondjuk, hogy amit az emberek akarnak, ami a szívükön van, az tényleg valósuljon meg, és ezen is fogunk dolgozni.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Varga Mátyás Zsolt

Mandiner

Idézőjel

Így múlik el Európa dicsősége?

Mit jelent a választási eredmény az európai pártcsalád számára? Lendületet ad további döntésekhez?

Ezt nagyon remélem. Nagyon sok gratulációt kaptam a partnerországoktól, a kormányzati felelősséget vállaljuk, miközben Magyarország a mintaországunk. Hollandiában is része vagyunk a kormánykoalíciónak. Reméljük, hogy egyszer Franciaországban is kormányozni fogunk, és Ausztriában is erre törekszünk. Most már mindenki látja, hogy egy őszinte, jobboldali, konzervatív, szabadságpárti politikával az elsők tudunk lenni, a felelősséget vállalni tudjuk, és mindezzel az európai pártcsaládunk is még több támogatást tud szerezni a további növekedéshez.

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000098
2024. szeptember 29. 22:16
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­­k­­­e­­­l­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­z­­­e­­­x­i­­ ­­­p­u­­­n­­c­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
o1gtolvaj-3
2024. szeptember 29. 22:09
A nevtelen propagandistáknak egyre nagyobbakat kell hazudnia, hogy felfigyeljenek rajuk. A fejlett Orbanisztan Ejropa segglyuka, aki minta néhány osztráknak. Szegények.
Novicsok-5
2024. szeptember 29. 21:17
🤣🤣🤣 Csatlakozhatnak a 12 százalékos pancserfrakcióhoz. Sikerült Brüsszelt elfoglalni.🤣
Ízisz
2024. szeptember 29. 20:22
Z. Az a lényeg, hogy beindultak a jobboldali nemzeti erők!!! Patrióta közösség erősödik!!! 💯❗👏👍🙂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!