Ész megáll: muszlim terroristákat pénzelt egy német nő – de az „őszintesége” miatt megúszta

2024. szeptember 24. 18:27

Szíriában az Iszlám Államhoz csatlakozott, majd hazatért és online lázított, de ez sem volt elég, hogy rács mögé kerüljön.

2024. szeptember 24. 18:27
Eid Al-Fitr in Kashmir

Nyitókép: Faisal Khan / ANADOLU /  AFP

Kétéves felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt kedden egy német nőt a düsseldorfi bíróság az Iszlám Állam terrorszervezethez való csatlakozás miatt – számolt be a hírről az MTI.

A kétgyermekes anya – aki nyugat-németországi Trierben született – a korábbi rendőrségi nyomozás során már beismerte az ellene felhozott vádakat, és vallomását a düsseldorfi tartományi felsőbíróság előtt is megerősítette.

Ilyen őszinte és alapos beismerő vallomást ritkán vagy soha nem hallunk” – mondta a tárgyalást elnöklő bíró. A védelem nem fellebbezett az ítélet ellen, amely így jogerőssé vált.

A tárgyaláson elhangzott, hogy 

a 30 éves nő 2013 szeptemberében Szíriába utazott, ahol feleségül ment az an-Núszra Front nevű szíriai szélsőséges csoport egyik harcosához, majd néhány hónappal később férjével együtt csatlakozott az Iszlám Államhoz.

Németországba 2014-ben tért vissza a férje nélkül, és anyósához költözött Kölnbe. A következő év februárjáig az Iszlám Állam tagja maradt, és pénzt küldött férjének Szíriába.

Akkor került a nyomozók figyelmének középpontjába, mikor "ismerősét", Sarah O-t rabszolgatartás és terrorizmus vádjával több mint hatéves börtönbüntetésre ítélték Németországban. Bevallása szerint online ismerkedett meg Sarah O-val, akit ő vett rá, hogy kiutazzon Szíriába.

A tárgyaláson elhangzott, hogy a nő egy algériai hívő muszlim apa és szerb anya gyermekeként nőtt fel Trierben, első barátaival egy mecsetben ismerkedett meg, majd 2011-ben online radikalizálódott, és szalafista hitszónokok rendezvényein is részt vett a nyugat-németországi Saar-vidék mecseteiben.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2024. szeptember 24. 20:10
"majd 2011-ben online radikalizálódott"....a neten lett muszlim? :-O
Lombi
2024. szeptember 24. 20:03
Őszintén büszke rá, hogy ő egy terrorista. Tehát nem korlátozzák ebben. Okos.
Potymog
2024. szeptember 24. 19:18
"szalafista hitszónokok rendezvényein is részt vett a nyugat-németországi Saar-vidék mecseteiben" Ezek szerint Nyugat-Németországban vannak mecsetek, ahol szalafista hitszónokok szónokolhatnak.
pesti051
2024. szeptember 24. 19:18
„Ilyen őszinte és alapos beismerő vallomást ritkán vagy soha nem hallunk” – mondta a tárgyalást elnöklő bíró. Gondolom a bírónak nem volt kedve úgy járni, mint Solingenben néhány ember. De ne reménykedjen a bíró, hiába hízeleg a muszlimoknak, a solingeni áldozatok is véletlenszerűen lettek kiválasztva. Akár tetszik, akár nem, a bíró is belekerülhet a szórásba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!