Drónesőt zúdítottak Ukrajnára az oroszok, nem mentek vele sokra

2024. szeptember 07. 11:53

Legalábbis az ukrán légvédelem szerint.

2024. szeptember 07. 11:53
Iranian Shahed Drones

Nyitókép: Middle East Images via AFP

 

Az Oroszország által szombatra virradó éjszaka indított 67 nagy hatótávolságú drónból 58-at lelőtt az ukrán légvédelem - közölte az ukrán légierő szombaton.

A közlemény szerint Ukrajna-szerte 11 régióban lépett működésbe a légelhárítás.

Kijevben robbanások sorozatát hallották nem sokkal hajnali egy óra után, az ukrán törvényhozás honlapján pedig az olvasható, hogy a parlament épülete mellett egy lezuhant drón darabjaira bukkantak. Kárösszegzés reggelig nem született. Az iráni Sahed drónokat Oroszország két határvidékéről, valamint az oroszok által megszállt Krím-félszigetről indították.

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta Oroszország rakéták és nagy hatótávolságú drónok ezreit lőtte ki Ukrajnára.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
canadian-deplorable
2024. szeptember 08. 18:21
Nem árt egy kicsit beleolvasni az ukrán történelembe. Már régóta szerettek volna elszakadni az orosz birodalomtól. Erre az 1917-es kommunista forradalom adott lehetőséget, meg is próbálták. A szabadságharc nem járt sikerrel, mert túl sok frakció harcolt egymás ellen, pl a Makhinov vezette paraszt felkelés, ukrán kommunisták, orosz kommunisták, nemzetiek, meg mellette még Ausztria és Németország is. A győztes Szovjetúnió végül visszahódította Ukrajnát. Sztálin bosszúja pedig szörnyű volt: a kiváló gabonatermő vidékről elvittek minden szem gabonát és a lakosságot éheztették. A gyerekeiket etetni akaró anyáknak még azt se engedték meg, hogy a krumpli földeken hátramaradt krumplikat összegyűjtsék. Akit elkaptak, kivégezték. Nincsenek pontos adatok arra, hogy a Holodomor-ban hányan haltak meg, de a legtöbb történész 2,5-5 millió áldozatról tud. Jó ok rá, hogy az ukránok miért gyűlölik az oroszokat. Teljesen érthető. Az nem érthető, hogy a magyar jobboldal miért imádja az oroszokat.
canadian-deplorable
2024. szeptember 08. 18:05
A 100 éves háború az íjak és páncélok harca volt. Eleinte az angol "longbow" íjak domináltak és az angolok meghódították Franciaország felét. Később a technika fejlődött és a páncélok fokozatosan egyre jobb védettséget nyújtottak. A háború vége felé a nyilak elveszítették az előnyüket. Ma a drónok és a légvédelem harca folyik. Egyre inkább a légvédelem van előnyben.
Kotucso
2024. szeptember 07. 21:19
Én csak egyet nem értek. Az ukránok minden orosz támadásnál a támadőeszközök mennyiségének minimum háromszorosát semmisítik meg, akkor mi a fasztól áll romokban Ukrajna?
Halder_1899
2024. szeptember 07. 20:28 Szerkesztve
B_kanya "Magyar ember hogy imádhatja az ukránokat?" Baszd meg te patkány ! MA ITT ! csak HATSZOR ! írtam le, remélem az ukrán veszít és ő a rosszabb, mint az orosz, és jó lenne a fele vagy harmadakkora lenne az az állam, mint ma. De mivel azt írom az orosz sem sokkal jobb és semmi jót sem tett, csak rosszat nekünk, így hát ukrán imádó leszek. Tehát aki ukrán vereséget akar és kisebb ukrán államot, az ukrán imádó. Az lesz itt mindenki aki nem orosz buzi, mint ti. Te szarfejű orosz buzi !! Lógni fogtok ha ide megint behozzátok az oroszt ! Életem legszebb pillanata volt és pár millió magyarnak mikor az utolsó szar orosz elhagyta a hazát. A mandinerről fórumozóinak nem kis része örül a magyar vereségnek a világháborúban az oroszok ellen, már itt tartotok. Jó lenne ha ide is bejönnének az oroszok az 17 pluszt kapott itt. Rohadékok vagytok ! Magyar ember, hogy imádhatja az oroszokat, akár az ukránokat ? EGYIKET SEM TE PATKÁNY ! EGYIKET SEM, szar szláv mind a kettő !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!