Botrány Bécsben: Luxuslakásokat kaphatnak a migránsok

2024. szeptember 22. 11:33

Miközben egyes helyiek penészes lakásokban élnek.

2024. szeptember 22. 11:33
Famous Tourist Attractions Of Vienna

Nyitókép: Maxym Marusenko /AFP
 

Bécsben újabb botrány robbant ki, miután kiderült, hogy a város vezetése luxuslakásokba költöztetné a bevándorlók egy részét – számolt be az eXXpress osztrák hírportál. 

A szíriai család esete után, amely havonta 4600 eurót kap bécsi szociális segélyként, Michael Ludwig, Bécs szocialista (SPÖ) polgármestere újabb felháborodást váltott ki. 

A Diakonie és a bécsi városvezetés ugyanis 110 vadonatúj luxuslakást kíván biztosítani menekültstátusszal rendelkező személyek számára Bécs Favoriten kerületében.

Ezt is ajánljuk a témában

A Diakonie és a város közösen teszi elérhetővé ezeket az ingatlanokat, amelyek légkondicionáltak, tetőtérrel és saját kerttel is rendelkeznek. 

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) képviselői felháborodtak: 

Miközben sok bécsi lakos penészes önkormányzati lakásokban él, és még új ablakokra sem futja, a menekültek, akik egy napot sem dolgoztak itt, luxuslakásokat kapnak”

 – nyilatkozta Dominik Nepp, az FPÖ bécsi vezetője.

Az Osztrák Szabadságpárt azonnali intézkedéseket követel: bizalmatlansági indítványt nyújtanak be Michael Ludwig szocialista polgármester ellen, valamint kérdéseket intéznek a Osztrák Szociáldemokrata Párthoz. Szeretnék tudni, hogy ki fizeti ezeket a lakásokat, és miért nem jut pénz a leromlott önkormányzati épületek felújítására.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügy nagy port kavart Bécsben, különösen azok körében, akik évek óta várnak lakásfelújításra, és elégedetlenségüket fejezik ki a menekülteknek biztosított előnyökkel szemben.

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzkeptiKUSS
2024. szeptember 22. 13:22
Aki azt gondolja, hogy az osztrákok mások, mint a többi nyugat-európai, kurva nagyot téved. A nyugat mostani vergődése, jobbra tolódása sem őszinte. Nincs már olyan réteg nyugaton aki elfogadja, hogy sokat kell dolgozni a türhető színvonalú megélhetésért, pedig a valóság ez. Ezért van a közszolgálati egészségügyben keleti orvos, köztük pakisztáni és indiai is tömegével. A szemetesek zöme, az építőipar, az idősgondozás /alapból a nehéz, vagy szarabb munkák/ mind importáltak, vagy így vagy úgy.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 22. 13:15
🍓 ️ ­É­r­t­é­k­­e­­l­­­d­ ­a­­ ­­s­­z­e­­­x­i­­­ ­­­p­u­n­c­­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Nasi12
2024. szeptember 22. 13:14
A pasi átpártolt a Szabadság párthoz. Ez a kijelentése nekik jó. A közelgö választásokra.😄
Kanmacska
2024. szeptember 22. 13:05
Az osztrákok fehérek és európaiak. Azaz rosszak és kiiktatandók, a haladók szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!