Az a fél áll rosszabbul, amelyiknek a drukkerei bonyolult számok alá rejtik az egyszerű valóságot

2024. szeptember 24. 05:45

A háborút nem az elvárások vagy a korábbi önmagunk ellen vívjuk, hanem az ellenség ellen.

2024. szeptember 24. 05:45
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

Nyitókép: Yoav Nir

„Mit tegyünk, ha érdekel minket a háború állása, de nincs időnk belemélyedni az elemzésekbe. Erre az igen kellemetlen helyzetre gondolva állítottam össze ezt a szerszámosládát. Gyorselemzési szerszámosláda idősebbeknek és haladóknak:

1. Térképszabály – az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei már egy ideje nem publikálnak térképeket.

2. Időszabály – az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei nem a ma aktuális helyzetéről beszélnek, hanem a múlt dicsőségébe révednek, vagy jövőbeli terveket hegyeznek.

3. A »képest« szabály  – az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei abszolút eredmények helyett a KÉPEST rőfjével mérik a védencüket. Pl. »a szakértők elvárásaihoz képest« vagy »a saját maga tavalyi teljesítményéhez képest« stb...A probléma csak az, hogy a háborút nem az elvárások vagy a korábbi önmagunk ellen vívjuk, hanem az ellenség ellen.

4. Szemenszedett számvarázs – az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei bonyolult számok alá probálnak rejteni egy igen egyszerű valóságot. Különösen gyanúsak az idegen nyelvű forrásokból kiollózott formatervezett grafikonok.

5. A morális győzelmek ünneplése – az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei a védencük morális felsőbbrendűségét, népszerűségét stb. ünneplik. Különösen gyanúsak a hivatkozások amikben a »nemzetközi« jelző szerepel.

6. A deskriptív és a normatív keverése – az a fél áll rosszabbul amelyiknek a drukkerei a VAN helyett a KÉNE fogalmaiban futtatják az eszméiket, póráz és szájkosár nélkül. Az olvasó ebben az esetben, halmazati büntetésként, nem valóságleírást kap, hanem az »Álmodtam egy világot magamnak« geopolitikai magyarhangját.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robag7
2024. szeptember 24. 09:19
Jó leírás.
oldcitizen-2
2024. szeptember 24. 08:18
Nézzük a dolgot a másik oldalról. A háborút az a fél veszíti el, amelyik már nem képes vagy nem akar több emberi, anyagi erőforrást ráfordítani, több ilyen veszteséget elszenvedni, lásd usa afganisztánban.
Halder_1899
2024. szeptember 24. 08:17
Nagyon frappáns és remek összefoglaló, néhány pont nagyon ott van. Hiába Castel, ebben ! a konfliktusban tényleg megtudta tenni, hogy semleges legyen és hozzá ritka intelligens.
gyzoltan-2
2024. szeptember 24. 07:56
Erre már fel kell, illik felfigyelni! Robert C. Castel lassan már többször jelenik meg, mint a pánikoló Gyurcsány..! -már pedig Robert C. Castel tájékoztatott bennfentesnek tekinthető! Robert C. Castel aktivitása jelzés arra nézve, hogy Izrael rászánta magát, és magáévá teszi Libanont, de legalább is egy jó nagyot harap belőle..! -úgyis mindegy alapon, hiszen Gáza miatt már így is mélyponton Izrael megítélése..! Ezt az annektálást Izrael hosszútávú tervei is indokolják, mely nem számol Szíria létével..! Ezt a néhány évvel előzőleg tartott próbakísérlete is igazolja, mely az orosz ellenálláson bukott meg! -no persze, az elhíresült zsidó bosszú nem maradhat el... A valóságnak megfelelően láthatjuk, hogy ukrán zászló alatt, a zsidóság alaposan megfizet az oroszoknak az ellenállásért... Persze, persze, ez csak egy hipotézis, de majd meglátjuk, hová tendálnak az események...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!