Amerika már világháborút vizionál, Zelenszkij a NATO fegyvereivel csapna le

2024. szeptember 14. 19:42

A legfrissebb célpontok között katonai parancsnoki és irányítóközpontok, üzemanyag- és fegyverraktárak szerepelnek.

2024. szeptember 14. 19:42

Nyitókép: MTI/AP/Patrick Semansky

Az ukrán hatóságok átadtak egy listát az Egyesült Államoknak és az Egyesült Királyságnak az oroszországi potenciális célpontokról, hogy ezekre nyugati fegyverekkel mérjenek csapást az orosz–ukrán háború során. Erről a Reuters hírügynökség számolt be, meg nem nevezett európai diplomatákra hivatkozva. 

A célpontok között katonai parancsnoki és irányítóközpontok, üzemanyag- és fegyverraktárak szerepelnek.

A Magyar Nemzet cikke szerint eközben egyes amerikai tisztviselők szkeptikusan viszonyulnak a nyugati fegyverekkel végrehajtott csapások eredményességéhez. Szerintük Ukrajna már így is használ drónokat mélyen az orosz területen lévő célpontok ellen, míg a nyugati rakéták „nagyon drágák, és korlátozott számban állnak rendelkezésre ahhoz, hogy érdemben megváltoztassák a háború menetét”. 

Attól is tartanak, hogy ha nyugati fegyverekkel mérnének csapásokat Oroszországra, az világháborúhoz vezethetne.

A TASZSZ azonban arról írt, hogy nem részletezték, mikor adták át az ukránok a listát.

A hírügynökség szerint korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy 

Ukrajna nem lenne képes nyugati segítség nélkül távoli orosz területeket elérni, mivel ehhez műholdas és légi felderítési információkra van szükség.

Putyin arra is rámutatott, hogy a NATO-országok most már nemcsak arról vitatkoznak, hogy Kijev használjon-e nyugati nagy hatótávolságú fegyvereket, hanem arról is, hogy közvetlenül beavatkozzanak-e az ukrán konfliktusba. Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy Moszkva az orosz népet fenyegető veszélyek alapján fog dönteni, és a világháború kitörésének lehetőségét sem zárta ki.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. szeptember 14. 22:19
Az ukránoknak csak annyi közük lesz ezen fegyverek használatához, hogy ők állnak az útszélen, mutatják a sofőrnek, hogy merre kell menni az erdőbe.
gilou-au-clavier
2024. szeptember 14. 21:19
Nem lesz világháború, arra a muszkák rábasznak... Majd talán egyszer.
FreeEurope
2024. szeptember 14. 21:15
"Az ukrán hatóságok átadtak egy listát az Egyesült Államoknak és az Egyesült Királyságnak az oroszországi potenciális célpontokról, hogy ezekre nyugati fegyverekkel mérjenek csapást az orosz–ukrán háború során." Átadtak, hogy ezeket kéne támadni a NATO-nak.
Akitlosz
2024. szeptember 14. 21:11
"Amerika már világháborút vizionál" Ez inkább az Origóra és a Mandinerre jellemző.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!