Zelenszkij elárulta, hogy miről beszélt két hónapja Donald Trumppal

2024. szeptember 14. 16:30

Az ukrán elnök szerint Trump nem érti jól a háborús helyzetet.

2024. szeptember 14. 16:30

Nyitókép: Genya SAVILOV / AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elárulta, hogy két hónappal ezelőtt „kellemes hangvételű” telefonbeszélgetést folytatott Donald Trump amerikai elnökjelölttel, amely során Trump további támogatást ígért Ukrajnának – írja a CNN.

Beszéltem telefonon Donald Trumppal, és nagyon támogató, pozitív hangulatú beszélgetésünk volt. Megérti, milyen nehéz a háború közepette talpon maradni, és mindent meg fog tenni Ukrajna megerősítéséért 

– mondta Zelenszkij a CNN-nek adott interjújában.

Trump azon kijelentésével kapcsolatban, hogy néhány nap alatt véget tudna vetni a háborúnak, Zelenszkij megjegyezte, hogy Trump „nem érti a helyzetet, mert nem ismeri a részleteket”. Ugyanakkor hozzátette, hogy a választások előtti nyilatkozatok gyakran nem tükrözik a valóságot.

„A választások előtti kijelentések, azok választások előtti kijelentések. Néha nem túl reálisak” – mondta az ukrán elnök.

Zelenszkij arról is beszélt, hogy tervezi bemutatni béketervét Joe Biden amerikai elnöknek, Kamala Harrisnek és Donald Trumpnak, valamint megosztani azt az amerikai kongresszussal is, mielőtt a tervet nyilvánosságra hozzák.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. szeptember 14. 22:29
„A választások előtti kijelentések, azok választások előtti kijelentések. Néha nem túl reálisak” – mondta az ukrán elnök. Ha valaki akkor ő tudja. Azt ígérte kibékül az oroszokkal. De mivel lebukott, most már nincs is választás. Ukrán demokrácia.
Stingary76
2024. szeptember 14. 19:56 Szerkesztve
"Zelenszkij arról is beszélt, hogy tervezi bemutatni béketervét Joe Biden amerikai elnöknek, Kamala Harrisnek és Donald Trumpnak, valamint megosztani azt az amerikai kongresszussal is, mielőtt a tervet nyilvánosságra hozzák." Aztán minek kell ezt bemutatni nekik? Ez a Zelenszkij valami csicska, magától csak úgy nem tudja bemutatni, közölni a béke tervet mondjuk azzal akivel háborúzik???? Másoknak mutogatja a béke tervet???
Csigorin
2024. szeptember 14. 18:49
ez a nyomorúlt buzi kepes lenne atomhaboruba hajszolni a vilagot hogy a puccos segget meg par honapig mereszthesse a milliokon ilyen undorito alak nincs tobb
atti64
2024. szeptember 14. 18:39
ZELLER EGY BÜDÖS PATKÁNY VAGY BAZD MEG ANYÁD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!