A patrónus ingyen segítsége a legdrágább segítség a világon

2024. szeptember 29. 06:27

Amikor a patrónusod elkurjantja magát, az legalább annyira vonatkozik rád, mint az ellenségre.

2024. szeptember 29. 06:27
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

„Mik a közel-keleti háború legújabb fejleményeinek a tanulságai az európai államok számára?

1. A patrónus ingyen segítsége a legdrágább segítség a világon. Irán nem pusztán kardként és pajzsként stafírungolta ki Libanont, hanem golyófogóként is. Minden egy tonnás bunkerszomorító ami Bejrútra esik, az pont eggyel kevesebb ami Teheránon koppan.

2. A szövetség sem ingyen vacsora. A többiek megvédenek minket a bajban, de ha viszont ők kerülnek bajba, akkor nekünk is lépnünk kell. Érdemes jól átgondolni az előnyöket és a hátrányokat. Naszrallah úr és Libanon egy ilyen előre megírt csekknek lett az áldozata, teljesen feleslegesen.

3. Óvakodj a szakértőktől. Különösen, ha a szakértő te vagy. Naszrallah úr volt az iráni rezsim első számú Izrael-szakértője 34 éven át. Minden egyes elemzési sikere ezen a téren, tovább növelte az önbizalmát. Ez a hübrisz a végén az életébe került és a terrorszervezet amit a két kezével épített fel a semmiből, ennek a hübrisznek lett az áldozata.

4. Az atriciós háború csalóka dolog. Amikor benevezel egy ilyenre egy bizonyos szinten, semmi sem garantálja, hogy örökre ezen a szinten marad. És az sem kizárt, hogy amikor az atríció sokkal hevenyebb akkor te vagy az aki felörlődik és nem az ellenfeled.

5. Egy szövetséges vagy szövetségi rendszer legalább annyira korlátoz mint amennyire támogat. Amikor a patrónusod elkurjantja magát, hogy »nem engedem«, akkor az legalább annyira vonatkozik rád, mint az ellenségre.

Most tessék ezeknek a tanulságoknak a fényében újragondolni a háborút Oroszország ellen.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000096
2024. szeptember 29. 07:16
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­k­­e­­­l­­­d­­ ­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­x­­i­­ ­­p­­­u­­­n­­c­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
ördöngös pepecselés
2024. szeptember 29. 07:13
Robi, Robi, te okos fiú vagy most gondold át ugyanezeket Izraellel és Amerikával kapcsolatban. 1. "A patrónus ingyen segítsége a legdrágább segítség a világon." Ez eddig természetes volt mert nem volt ingyen, az USAnak kellett a közel-keleti olaj. Ma már nem vennék mérget rá. Az oroszra ácsingóznak. 2. "A szövetség sem ingyen vacsora. A többiek megvédenek minket a bajban, de ha viszont ők kerülnek bajba, akkor nekünk is lépnünk kell." Az USA bajban van. Legnagyobb ellenségeit, Kínát és Oroszországot egymásra tolta, a pislogók is feléjük húznak. Léptetek? Mit? Tudtok egyáltalán? 3.Bidé bácsi szakértelmétől óvjon titeket a jóisten. 4.A nyugati palesztinpárti tüntetések nem jelzik de a szemedet ütik ki, hogy a kávétok lefőtt 5.Mintha te is az izraeli-amerikai viszonyról beszélnél
bakafant-28
2024. szeptember 29. 07:11
Ha már patrónus....Az USA,és a zsidók?!
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. szeptember 29. 07:10
"Óvakodj a szakértőktől. Különösen, ha a szakértő te vagy". De még inkább óvakodj a cionista szakértőktől, mindegy, hogy te magad mi vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!