Fordulópont? Vezető spanyol lap szerint a nyomás alá került Zelenszkij a háború lezárásáról készül tárgyalni Oroszországgal

2024. szeptember 28. 22:07

Egyre nagyobb külső nyomás nehezedik az ukrán elnökre, hogy tárgyalásokat kezdjen a háború lezárásáról, még akkor is, ha ez Ukrajna számára fájdalmas engedményeket követelhet.

2024. szeptember 28. 22:07

Nyitókép: Mark Schiefelbein / POOL / AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tárgyalásokat készít elő Oroszországgal – erről ír az Index az El País spanyol újságra hivatkozva.

A spanyol lap szerint az ukrajnai háború fordulópontjához érkezett, és arra is kitérnek, hogy az ország katonai kapacitásai elérték határaikat, miközben a tél közeledtével súlyos problémák várhatók az energiaszektorban. Az ukrán lakosság morálja gyengülni kezd, és az ország fegyverellátása és finanszírozása is egyre bizonytalanabbá válik.

Az El País cikke szerint 

Zelenszkijre egyre nagyobb külső nyomás nehezedik, hogy tárgyalásokat kezdjen a háború lezárásáról, még akkor is, ha ez Ukrajna számára fájdalmas engedményeket követelhet.

„Az elnök már készül a tárgyalásokra” – írja a lap, továbbá megjegyzik, hogy a kurszki régió lerohanása nem sok jót hozott az ukránoknak, pedig Zelenszkij éppen azért küldött oda csapatokat, hogy javítson a tárgyalási pozícióin. „Most Ukrajna azt kéri szövetségeseitől, hogy engedélyezzenek csapásokat az Orosz Föderáció ellen nagy hatótávolságú rakétákkal, és garanciákat követel a NATO-tól a katonai utánpótlásra, pénzügyi segítségre és támogatásra” – írja a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Zelenszkij legrosszabb hete

Az ukrán elnök pár napos látogatása az Egyesült Államokban diplomáciai rémálommá változott. Trumpot vérig sértette, beavatkozott az elnökválasztási küzdelembe, „győzelmi tervére” pedig Joe Biden sem mondott semmit. Vígaszdíjként kap egy újabb monstre fegyvercsomagot.

 

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2024. szeptember 29. 00:18 Szerkesztve
Az vicces lesz, mert a hülyéje törvénybe foglaltatta, hogy tilos tárgyalni Oroszországgal.
Stingary76
2024. szeptember 28. 23:44
8 éven keresztül a saját állampolgárait lövette válogatás nélkül az ukrán rezsim, merthogy orosz ajkú. Most, hogy már ez se megy, annyira mert elfogyott a skuló, adjon a Nyugat még több rakétát, hogy majd azzal direktben lövöldözhessenek orosz területekre.
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 23:28
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­k­­­e­­­l­­d­ ­­­a­­ ­s­z­­­e­­x­­i­­ ­­­p­u­n­c­­­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
OrangeOrder
2024. szeptember 28. 23:22
szuper ötletem támadt! Az Orbán Balázst basztató ellenzékiek most átugorhatnánk már önkéntesnek, ha annyira harcolni szeretnének, nosza! Fegyőr és MZP vezethetné a zászlóaljakat... lehetnének Kijev új fantomjai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!