A nap, amelyre Magyarország régóta várt: tizenöt tagállam állította a szőnyeg szélére az Európai Bizottságot

2024. szeptember 30. 08:49

Többségbe kerültek az Európai Unióban azok az országok, amelyeknek elegük van az illegális migrációból, és azt követelik a Bizottságtól, hogy dolgozzon ki új megoldásokat. Olyan kérések fogalmazódtak meg, amelyeket tíz évvel ezelőtt még senki sem mert volna kimondani.

2024. szeptember 30. 08:49
null

Nyitókép: AFP/Urs Flueeler

Tizenöt tagállam, élükön Ausztriával, Dániával, Olaszországgal és Csehországgal, levélben fordult az Európai Bizottsághoz, amelyben felszólította, hogy azonosítsa, dolgozza ki és javasoljon új megoldásokat az Európába irányuló irreguláris migráció megelőzésére – írja a The Guardian.

Olyan dolgokról beszélünk, amelyeket egy évtizeddel ezelőtt senki sem mert volna kimondani

– nyilatkozta a lapnak egy uniós diplomata, aki csalódott, mondván, több politikusgenerációra volt szükség ahhoz, hogy az EU-t a szabad mozgás és az emberi jogok terévé építsék, a jelenlegi vezetés pedig néhány év alatt mindent le akar bontani.

A cikk hosszasan sorolja az európai kormányok által bevezetett vagy bevezetni kívánt intézkedéseket, valamint megállapítja, hogy a „szélsőjobboldali” pártok egymást túllicitálva döntenek a bevándorlás-ellenes szabályokról.

A szerző megjegyzi, hogy ezt az irányt üdvözli a „bevándorlás-ellenes” magyar kormány, amely az elmúlt időszakban azzal fenyegetőzött, hogy válaszképpen az Európai Unió migrációs politikájára illegális bevándorlókat buszoztat Brüsszelbe.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2024. szeptember 30. 11:20
A "Császárnő" és biboldó stábja/és tanácsadóinak tömkelege magasról leszarja majd ezt a kérést. Amíg nem érkezik újabb parancs a Gyuri úrtól, addig a helyzet változatlan lesz.
Cilinder
2024. szeptember 30. 11:20 Szerkesztve
Amig az EP-ben egy olyan hazug,kétszinű,bünőzőkkel teli párt,mint a wéberi/a tiszásokkal együtt/a legnagyobb és képesek tönkretenni Európát anyagi juttatásokért,addig nem fog változni semmi! Ursula ezeknek akar megfelelni,mert közéjük tartozik,mint a poloska is! Ezért kellene ezt a szemétböl állo frakciót szétszedni!Aztán jöhet a változás! Kurvára elege van már belőlük a többségnek!
masikhozzaszolo
2024. szeptember 30. 11:16
Én már álltam a szőnyeg szélén. Szemben nagy íróasztal, egész tanári kar és dörgedelem az igazgatótól. Ami megmaradt: A NÉPKÖZTÁRSASÁG ASZTALÁRA... Néztem az asztalt. Egy zsidó családé volt, valaha. Hogy miért is álltam ott a másik osztályelsővel? Hát Kádár beszédéhez köze volt, meg a hajhoz, és a szólásszabadsághoz. De 1000 karakter, tehát ennyi részlet legyen elég. Majdnem olyanok lettünk, mint az iskolában a mobilok. De mi nyertük a tanulmányi versenyeket. Máskor meg jutalmat, kitüntetést osztottak a szőnyeg szélén. Az egész a gyerekkoromban kezdődött, amikor a torontáli perzsa szőnyeg rojtjait szálaztam szét körömkefével. Akkor voltam legközelebb a szönyeghez. Ne szőnyegezzenek, max. a bombázás. A 15 intézte ami van.
Gonella
2024. szeptember 30. 11:16
egész ejrópa rip van winkleként aludta álmát és most ébredezik. jé, ez már nem az az ejrópa! jaj, jaj, brühü, brühü. hogy tosszátok meg, 2015-ben mire gondoltatok? most mire gondoltok, majd azok fogják megoldani, akik okozták! Jóóóóreggeltejrópa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!