Itt tartunk: a bíró döntött a szabadon bocsátásról, rögtön lányt gyilkolt a bűnöző

2024. szeptember 28. 05:46

A következtetés: meg kell nevelni a fiatalokat, hogy ne szavazzanak mindenféle bevándorlásellenes erőkre!

2024. szeptember 28. 05:46
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

(Nyitókép: MTI)

Kicsinek bizonyult a versailles-i katedrális: a téren is állt a csöndes, fegyelmezett tömeg a 19 éves, készséges és szorgos Philippine Le Noir de Carlan gyászmiséjén. A hatgyermekes családban felnőtt és már jegyben járó, szolid katolikus cserkészlányt

múlt péntek délután, hazafelé tartva erőszakolta és ölte meg egyeteme mellett,

a korábban békésnek ismert párizsi Bois de Boulogne park szélén egy illegálisan az országban tartózkodó marokkói. Taha O. 2019-ben, állítólag 17 évesen, turistavízummal érkezett Franciaországba, majd már akkor rögtön megerőszakolt egy nőt, ami miatt 2021-ben hétévi szabadságvesztésre ítélték.

Idén szeptember 3-án azonban (a kockázatok elismerése mellett, a működő jogállam dicsőségére) bírói döntéssel szabadon bocsátották,

határozottan rászólva, hogy ne mászkáljon el a számára kijelölt hotelből össze-vissza, hanem várakozzék ott a kitoloncolására – ő azonban meg se jelent a szállodában. Két héttel később, szeptember 19-én adtak ki ellene körözést; de másnap már el is követte tettét, és a lány bankkártyájával együtt eltávozott Genfbe. Ott végül kedden elfogták, így mindenki megnyugodhat: már érkezik is vissza Franciaországba.

Philippine diáktársai most borzongva és dühösen panaszolják, mennyire nem érzik magukat biztonságban,

feltéve a kérdést, vajon hány olyan kitoloncolandó bűnöző lehet még az országban, aki szabadon flangál akár az egyetemük környékén is.

Marseille északi részén a héten napokig zárva tartott egy középiskola, miután a tanári kar élt azon jogával, hogy a fennálló súlyos és közvetlen biztonsági veszélyek miatt megtagadja a munkát:

87 lövésnyomot találtak ugyanis a termek ablakain, a sportpályán pedig lövedékek is előkerültek.

Az iskolavezetés először „informatikai hibára” hivatkozva küldte haza a tanulókat, az oktatási hivatal helyi illetékese ugyanakkor nem tartotta indokoltnak az iskolabezárást: bár megérti a tanárok nyugtalanságát, közvetlen veszélyről szerinte nem beszélhetünk, hiszen „a helyzet már több mint egy éve fennáll”.

Valóban: az iskolára már tavaly is többször rálőttek, miután kábítószer-adásvételi csomópont jött létre a környékén; de

2024 elején a 11-12 éves diákok szeme előtt zajlott egy leszámolás, a tornaórájuk alatt.

Mindezeket az eseteket a tanárok azonnal jelentették is, eddig azonban semmiféle érdemi lépés nem történt. Egy anyuka most egyenesen kijelentette: Marseille elég nagy, ideje lenne máshová költöztetni a sulit, a jelenlegi helyén ugyanis túl sok a kockázat. Nem mintha a bajok a 13. kerületre, és a mintegy 127 „drogkereskedelmi pont” közül kifejezetten az iskola mellettire korlátozódnának:

2023-ban városszerte már negyvenkilenc embert, köztük hét kiskorút öltek meg rivális drogbandák közötti lövöldözésekben.

Mitől buknak a fiatalok annyira a Nemzeti Tömörülésre?” – kérdezték francia lapok azután, hogy a hagyományosan alacsony számokhoz képest az idei választásokon látványosan megugrott a jobboldalra voksoló fiatalok aránya. Némi kutakodás után ki is derültek bizonyos motivációk: „én a közbiztonság problémája miatt szavazok rájuk” – mondja egy fiatal nő; „már Clermont-Ferrandban sem sétálok egyedül” – indokolja döntését egy másik.

Brandenburgban, ahol már a 16 évesek is szavazhatnak, a tartományi választásokon ebben a korcsoportban a Zöldek az öt évvel ezelőtti 27 százalékról 6 százalékra zuhantak, míg az AfD a legerősebb párttá válva 18 százalékról 31-re erősödött; Türingiában az elvileg balra húzó 18–24 éveseknek egyenesen 38 százaléka voksolt rájuk. Amint arra egy ifjúságkutató is utal:

az idősekhez képest a fiatalok még sokkal közvetlenebbül tapasztalják meg a tömeges migrációt,

hiszen a nap jelentős részében ott szuszog mellettük, a tanteremben, az uszoda öltözőjében vagy épp a különóra utáni esti hazaúton.

Matematikából az echte német 15 évesek 19,7 százaléka nem üti meg a minimumszintet, míg az első generációs bevándorlóknak 64 százaléka – talán nem meglepő, ha a gondolkodó kamaszban már csupán ezt megtapasztalván is felmerülnek bizonyos kérdések. Ha aztán kirepülni vágyván azt látja, hogy

a nemrég érkezett Ali nulla munkával is kaphat olyan kecót, amilyenről ő csak álmodozhat,

nem csoda, hogy befigyel némi méltatlankodás. Ha netán inzultus éri barátnőjét valamely közterületen, pláne. (A német rendőrség épp most csökkentette jelenlétét a pályaudvarokon: kell az ember az osztrák–német határ, vagy akár a német Perl és a luxemburgi Schengen közötti híd őrizetére.)

Több német pedagógusszervezet azonban az elégtelen médiatudatosságban látja az AfD előretörésének okát, és az ezzel kapcsolatos iskolai oktatás javítását sürgetik; az SPD részéről a Bundestag korábbi elnöke pedig kifejtette: az iskolák mellett a szülői nevelés csúnya kudarcát mutatja az, hogy

a TikTokon nyomuló AfD kommunikációja mennyire „drámai befolyást” képes gyakorolni a fiatalokra.

Hogy a TikTokon szintén nyomulni próbáló Zöldeknek, köztük a mindössze 24 éves, tehát még generációs előnnyel is rendelkező Bundestag-képviselőjüknek miért nem jött össze az efféle „drámai befolyásolás” a mainstream Happy Pride-os, brokkolis, bevándorláspárti, bután vigyorgós-táncikálós, gendercsillagozós anglomán videóikkal, az rejtély…

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stormy
2024. szeptember 28. 08:13
a bíróval együtt akasszák fel.
chief Bromden
2024. szeptember 28. 08:10
Primitív emberek nem értenek csak az erőszakból, beetették a gazdasági menekülteket, kiderült a fele sem igaz, amit kapnak az nem elég nekik és erőszakoskodnak, gyilkolásznak. Primitív módszerekkel fellépni ellenük, a gyilkosokat kivégezni, a többit konténer hajókkal eltakarítani. Elnézve a születési rátákat 30 év múlva mi leszünk eltakarítva ilyen pipogya hozzáállással. :(
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 08:02
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­k­­e­­l­d­­­ ­­­a­ ­s­­z­­e­­x­­i­ ­p­­u­­n­c­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Chekke-Faint
2024. szeptember 28. 08:01
Azt a bírót aki miatt meghal egy ember, azt többet nem szabad engedni büntető ügyben ítélkezni. Sajnos már nem tévedésről van szó, hanem konkrétan szándékosságról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!