Újabb vadászgépeket adnának Ukrajnának a lengyelek, de van egy fontos feltételük

2024. augusztus 28. 17:25

Ez azonban előre láthatóan nem fog egyhamar teljesülni.

2024. augusztus 28. 17:25

Nyitókép: Andrej ISAKOVIC / AFP

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter szerint Lengyelország csak akkor veszi majd fontolóra, hogy több MiG–29-es vadászrepülőgépét adományozzon Ukrajnának, ha ezért cserébe az Egyesült Államok mihamarabb F–35-ösöket biztosít Lengyelország számára – írja a Politico.

„Tudom, hogy Ukrajnának sokféle fegyverre van szüksége, de ukrajnai partnereinknek is meg kell érteniük, hogy a lengyel államnak fenn kell tartania képességeit” – mondta Kosiniak-Kamysz a keddi sajtótájékoztatóján.

Varsó korábban már megrendelt 32 új F–35-ös vadászrepülőgépet egy 4,6 milliárd dolláros üzlet keretében, de a szállítások várhatóan csak 2026-ban kezdődnek meg. 

„Csak az új repülőgép átvétele után lesz lehetőség a régi repülőgépek, például a MiG-29-esek átadására, amelyeket még mindig használnak, különösen a lengyel légtér védelmére” – fogalmazott Kosiniak-Kamysz.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2024. augusztus 28. 20:12
Azért az ukrán erők egy saját gyártású drónnal eltalálták Oroszországban, a rosztovi régióban lévő egyik olajraktárt ..
Camael
2024. augusztus 28. 20:10
hiába küldik a gépeket, nagyjából tíz ukrán pilóta van még életben, azok is lengyelül beszélnek
Nasi12
2024. augusztus 28. 19:52
"például a MiG-29-esek átadására, amelyeket még mindig használnak, különösen a lengyel légtér védelmére” Mi másra? Kik ellen? Persze kurszknál látjuk mi van ha az ukránok begorombulnak😄
SzaboGeza
2024. augusztus 28. 19:43
Adjátok oda az összeset!!!! Majd 2160-ban kaptok újakat!!!!:))) Addig meg sűrűn imádkozzatok, hogy az Oroszok jóságosak legyenek, és ne DURVÁK!!:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!