Tanulságos: egy lengyelországi felmérés rámutatott, hogyan reagál a háborúra a lakosság

2024. augusztus 19. 21:28

Változóban a közvélemény az ukránok legelszántabb támogatóinál is.

2024. augusztus 19. 21:28

Nyitókép: Aleksander Kalka/NurPhoto via AFP

Egy friss felmérés szerint a lengyelek 54,5 százaléka úgy véli, hogy Ukrajnának béketárgyalásokat kellene kezdenie Oroszországgal a háború befejezése érdekében – írta a Remix News.

Arra a kérdésre, itt van-e az ideje, hogy Ukrajna béketárgyalásokat kezdjen Oroszországgal,

a megkérdezettek 18 százalék válaszolt „határozottan igennel”, míg 36,5 százalék „inkább igennel”.

A tárgyalások támogatása a kormányzó baloldali-liberális koalíció támogatói körében nagyobb arányban volt jellemző, mint az ellenzéket támogatók körében.

Ezzel szemben a válaszadók 7,1 százaléka határozottan ellenezte az ötletet, további 19 százalék pedig „inkább ellenezte”. Eközben 19,4 százalék bizonytalan volt a kérdésben. Wirtualna Polska hírportál megbízásából készült felmérés jól jelzi, hogy Lengyelországban is egyre nagyobb a háborús fáradtság – írta a portál. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patriota-0
2024. augusztus 21. 17:23
Hülye egy állatfaj a lengyel. Hetente más a véleménye ugyanarról. De megérdemlik ők is a választásuk következményét, ahogy az idióta budapestiek is. Én szerencsére nem ott élek, és néha elgondolom, hogy milyen lehetne Budapest, ha nem egy idióta kormányozta volna 4 éven át!
lajajakab11
2024. augusztus 20. 15:31
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a zseb-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** ↓↓↓ !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ↓↓↓ ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
savrena
2024. augusztus 20. 00:16
Irtam már többször, hogy a lengyelek nem az ukránokat szeretik, hanem az oroszoktól félnek. Van is benne valami, mert kulturálisan sokkal közelebb állnak hozzájuk, mint pld. mi, már csak a nyelv okán is. Az egyetlen igazi különbség az oroszok és a lengyelek között a vallás, meg ami társadalmilag abból jön.
5m007h 0p3ra70r
2024. augusztus 19. 22:06
» Kovács Ubul 2024. augusztus 19. 21:37 Orosz lakosság hogy reagál? « Mire?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!