Sztár Wars: ki áll ki Trump mellett, és ki támogatja Harrist? Összeszedtük!

2024. augusztus 22. 10:55

Az aranybánya Taylor Swift és a rebellis Elon Musk csak a jéghegy csúcsai – mutatjuk a nagy demokrata-republikánus celebbokszot!

2024. augusztus 22. 10:55

Nyitóképen taylor Swift, forrás: ROBIN VAN LONKHUIJSEN / ANP MAG / ANP via AFP

***

Miközben a sajtó éppen azt találgatja, hogy a jobboldalra sodródott különc milliárdos, Elon Musk kaphat-e kormányzati szerepet egy leendő Trump-adminisztrációban,

a volt elnök éppen azzal borzolja a kedélyeket, hogy AI-generált képekkel cinkeli

Taylor Swiftet, aki még 2020-ban nyíltan Biden és a demokraták mellett állt ki, miközben Trumpot rasszistának és a fehér felsőbbrendűség hirdetőjének nevezte.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Hogy a hírességek kiállása egyik vagy másik jelölt mellett mennyire nem mindegy, arra egy közelmúltbeli felmérés világított rá: eszerint ha Swift valamelyik jelölt mellett kiáll, amellett a fiatalok egy része is felsorakozik majd, és Trumpék épp emiatt teszik jobban, ha visszafogják a kritikákat az énekesnő irányába.

Na de nem csak ők ketten vannak, ott van mindjárt Oprah Winfrey televíziós műsorvezetőnő, aki nemrég Harry herceg és Meghan Markle sértett woke-háborújának szolgáltatott felvonulási terepet, 

most pedig a demokraták gyűlésén szólította fel a híveket arra a BBC szerint, hogy szavazzanak Harrisra, szavazzanak a szabadságra, és ne engedjék vissza a hatalomba Trumpot; meg persze elővette a rasszizmus-kártyát is.

A párt szerdai chicagói gyűlésén – ami inkább egy bazári show-ra hasonlított, mint holmi elnökjelölő nagygyűlésre – feltűnt többek között Stevie Wonder énekes, illetve Mindy Kaling humorista, színésznő, akinek az Office című sorozatban nyújtott remek alakítása mellett a Scooby-Doo című rajzfilmfranchise 2023-as totális woke-osítását és fehértelenítését köszönheti a nagyérdemű.

S rajtuk kívül is még számos celeb állt ki a demokrata jelölt mellett, például az Oscar-díjas

Reese Witherspoon, aki egyenesen csodálatát fejezte ki Kamala Harris irányába és a karrierje tekintetében.

De vannak köztük olyanok, akik sok esetben a nagy vízen innen semmit sem mondanak nekünk, odaát viszont népes rajongótábort tudhatnak adott esetben az urnák mellé lökdösni, hogy a megfelelő jelöltre tegyék az ikszet. Mint Megan Rapinoe női focista, a hiperprogresszív politika támogatója, aki már alelnök-jelöltként is odavolt Kamala Harrisért, vagy a színésznő Kerry Washington, aki Harris kampányeseményein is rendszeresen részt vesz, és minden platformon népszerűsíti a jelöltet; illetve Tracee Ellis Ross sorozatszínésznő. Mások, mint Lady Gaga, Julia Roberts, George Clooney, Robert De Niro vagy Seth MacFarlane Biden mellett kiálltak, és valószínűleg nem vonják meg támogatásukat Harristől sem.

A Trump-tábor pedig Musk mellett olyan hírességeket tudhat maga mellett, mint például

  • a rock, a country, a blues, a metal és a rap műfajában is működő zenész, Kid Rock, aki a kampányeseményekre is elkíséri Trumpékat
  • Ted Nugent rockzenész, gitáros, énekes, a szabad fegyvertartás jogáért kampányoló aktivista, aki szintén gyakori vendég Trump eseményein
  • Scott Baio olasz-amerikai színész
  • Hulk Hogan pankrátor, aki már 2020-ban is kiállt Trump mellett, most pedig sajátos performansszal buzdított a volt elnök támogatására

Ezt is ajánljuk a témában

  • illetve Roseanne Barr Golden Globe-díjas színésznő, komika.

A rapper 50 Cent pedig a merénylet után állt ki a volt elnök mellett.

Vagyis, ami a demokrata-republikánus nemi és rasszbéli megosztottságot jellemzi, az itt is pontosan jól látható: a fentiek ugyanis javarészt nők, és túlnyomórészt színes bőrűek. Ellentétben a fehér férfiak által dominált Trump-táborral.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. augusztus 31. 12:18
Mások, mint Lady Gaga, Julia Roberts, George Clooney, Robert De Niro vagy Seth MacFarlane Biden mellett kiálltak, és valószínűleg nem vonják meg támogatásukat Harristől sem." hát ha nem akarnak máglyára kerülni, akkor biztosan nem.
catalina11
2024. augusztus 31. 11:09
Taylor Swiftet, aki még 2020-ban nyíltan Biden és a demokraták mellett állt ki, miközben Trumpot rasszistának és a fehér felsőbbrendűség hirdetőjének nevezte." na vajon, most ki mellé áll?
catalina11
2024. augusztus 31. 11:07
A Trump-tábor pedig Musk mellett olyan hírességeket tudhat maga mellett, mint például a rock, a country, a blues, a metal és a rap műfajában is működő zenész, Kid Rock, aki a kampányeseményekre is elkíséri Trumpékat Ted Nugent rockzenész, gitáros, énekes, a szabad fegyvertartás jogáért kampányoló aktivista, aki szintén gyakori vendég Trump eseményein Scott Baio olasz-amerikai színész Hulk Hogan pankrátor, aki már 2020-ban is kiállt Trump mellett, most pedig sajátos performansszal buzdított a volt elnök támogatására" hűha!
catalina11
2024. augusztus 24. 21:52
A párt szerdai chicagói gyűlésén – ami inkább egy bazári show-ra hasonlított, mint holmi elnökjelölő nagygyűlésre – feltűnt többek között Stevie Wonder énekes, illetve Mindy Kaling humorista, színésznő, akinek az Office című sorozatban nyújtott remek alakítása mellett a Scooby-Doo című rajzfilmfranchise 2023-as totális woke-osítását és fehértelenítését köszönheti a nagyérdemű." sorosítás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!