Trump alaposan kiverte a biztosítékot: AI-generált képeket osztott meg Taylor Swiftről az oldalán

2024. augusztus 20. 08:28

Taylor Swift még 2020-ban nyíltan Biden és a demokraták mellett állt ki, miközben Trumpot rasszistának és a fehér felsőbbrendűség hirdetőjének nevezte.

2024. augusztus 20. 08:28
null

Nyitókép forrása: Az Entertainment Tonight Youtube-oldala

Donald Trump saját közösségi oldalán, a Truth Social-en osztott meg egy sor mesterséges intelligencia által generált képet, amelyeken Taylor Swift rajongói „Swifties for Trump” feliratú pólóban láthatók, sőt, az egyik fotón maga az énekesnő is az ikonikus „Uncle Sam wants you” plakáthoz hasonló pózban buzdít a Trumpra szavazásra – írta meg a CNN.

A képekhez Trump ironikus módon, röviden csak annyit fűzött: „Elfogadom!”, utalva ezzel Swift és rajongói támogatására.

A képek többségéről – egy kivételével – egyértelműen látszik, hogy nem valódiak, hanem mesterséges intelligencia alkotta őket (az egyik fotón apró betűkkel szerepel is a „szatíra” felirat). Ennek ellenére Trump humoros akciója az amerikai baloldalon, illetve az a nyíltan demokrata párti Taylor Swift rajongói között is egyaránt felháborodást keltett.

Taylor Swift még 2020-ban nyíltan Biden és a demokraták mellett állt ki, miközben Trumpot rasszistának és a fehér felsőbbrendűség hirdetőjének nevezte. 

Sőt, az énekesnő korábban felszólította a rajongóit, hogy szavazzanak Trump ellen. Egy 2020-as dokumentumfilmben részletesen kifejtette álláspontját: amikor menedzsere figyelmeztette, hogy politikai nyilatkozatai megoszthatják a rajongóit és felháborodást válthatnak ki, Swift azt válaszolta, hogy számára fontosabb, hogy a történelem jó oldalán álljon, és egy homofób rasszista ne vezesse az országot.

Forrás: Trust Social

Érdekes módon a „Swifties for Trump” feliratú pólók egy 60 ezer tagú csoport nevét idézik, amelyben Taylor Swift azon rajongói tömörülnek, akik nem Kamala Harrist támogatják. Az MI-generált fotók között ugyanis egy valódi kép is szerepel, amelyen egy nő látható, aki a CNN-nek elmondta: 

Taylor Swift rajongói között igenis vannak olyanok, akik konzervatív értékeket vallanak és Trumpra szavaznak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. augusztus 22. 21:33
Törvényes ez? Szabad másokról hamis képeket gyártani és terjeszteni?
Kybon
2024. augusztus 20. 12:42
"a történelem jó oldalán" Sem TaylorSwift, sem a komcsik, sem az SZDSZ, sem a "Demokraták", sem jakobinus balfékek soha nem álltak ott. De mire kiderül számukra, a guillotine (vagy a muszlim dzsihadista / néger macsetés) már csapja is le a fejüket...
nempolitizalok-0
2024. augusztus 20. 12:06 Szerkesztve
Egy csomó ostoba amerikai választó miatt teszik tönkre európát évek óta amerikai segédlettel a tetves libsik.
Pneumaticus
2024. augusztus 20. 10:44
Ahogy régen nálunk Lópici Gáspár, Amerikában és az amerikanizált nyugaton Hollywood meg a "sztárok" "irányítják a közvéleményt". Montesquieu: Az amerikai demokrácia a pénz korlátlan hatalmát hozza. Ld. pénz épít/irányít sztárt, akit persze csak felhasznál. Madách: a demokrácia halála a tudatlan tömeg demagógok általi megvezetése. Utána nyílt diktatúra jön. Helyben vagyunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!