Szijjártó: a 24. órában vagyunk

2024. augusztus 05. 16:11

A külgazdasági és külügyminiszter a közel-keleti helyzetről egyeztetett.

2024. augusztus 05. 16:11

Nyitókép: Dominika Zarzycka/NurPhoto via Getty Images

 

Telefonon egyeztetett Israel Katz izraeli és Ali Bagheri Kani iráni külügyminiszterekkel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter a közösségi oldalán azt írta:

Az egész világot és köztük minket is növekvő aggodalommal töltenek el a közel-keleti fejlemények”.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint, ha a jelenlegi biztonsági válság még egy ország területére kiterjed, akkor az ott nem fog megállni és ebben az esetben könnyen terebélyesedhet a konfliktus egy olyan regionális háborúvá, amely fenyegetést jelenthet a globális biztonság egészére. A miniszter hozzátette, telefonos megbeszélései ismételten azt bizonyították, hogy „a 24. órában vagyunk”. 

A nemzetközi közösségnek ezért most minden erejével arra kellene koncentrálnia, hogy meg tudjuk előzni az eszkalációt”

– írta Szijjártó. Hozzátette, Magyarország álláspontja egyértelmű: „nem engedhetjük meg, hogy Izraelt még egyszer ilyen terrortámadás érje, mint tavaly októberben, ugyanakkor amíg lehet mindent el kell követni egy nagy regionális háború kitörésének megelőzése érdekében”. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2024. augusztus 06. 02:52
Lélegzetvételnyi szünet az Átfogó békéig. AZ A MOSZAD AMELYIK ILYEN HATÉKONY HOGY NEM TUDTA, HOGY MI LESZ OKT.7-én. Vicc.
connorj
2024. augusztus 06. 02:48
💯%
Pelso j.
2024. augusztus 05. 20:45
letsgobrandon-2 Itt a nagyszerű lehetőség, hogy elmond, miről van szó. Csak olyasmit, amik közvetlenül érintik, érdeklik az ottani ügy kapcsán itthon az embereket. Tehát?
tompika-2
2024. augusztus 05. 20:02
Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de a zsidó állam bármilyen támogatása, legyen az erkölcsi, vagy fizikai, nem a béke irányába vezet. A békétlenség azon a földön a II. világháború után lépett egyre magasabb fokozatba, amikoris a zsidók terrortámadásokat hajtottak végre az ott lakók ellen. Mostanra idáig jutottunk. Mindkét fél legitimálva érzi magát arra, hogy a másikat korlátlanul, gátlástalanul gyilkolja. Az, hogy mi ebben bármelyik fél javára is megszólaljunk, támogatást adjunk, elfogadhatatlan. Gyilkosokat, gyilkosságra bujtókat nem lehet legitimálni, támogatni, azokat ki kell vonni a világból. Szijjártó nem hülye, de seggnyalóként szólalt most meg. Nem lenne szabad ebben a helyzetben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!