Súlyos válság fenyegeti Ukrajnát, eltalálták a legnagyobb gyárat

2024. augusztus 08. 20:07

Az ukrán exportra is komoly hatással lehet a támadás.

2024. augusztus 08. 20:07

Nyitókép: Vincent Mundy/Bloomberg via Getty Images

Dróntámadás érte Ukrajna legnagyobb étolaj termelő üzemét – számolt be róla a kártpáhír.com. A támadás következtében az gyár több egysége megrongálódott és tűz is keletkezett az üzem területén, személyi sérülés nem történt, de a termelést le kellett állítani. 

A Nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében található üzem tulajdonosa a luxemburgi bejegyzési Kernel agrárholding, amely az országban az egyik legnagyobb földterülettel rendelkezik, mintegy 530 hektárral és az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági exportőre is, a most megtámadott gyárból a világ 80 országába szállítanak étolajat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 320 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2024. augusztus 09. 10:59
Na, akkor tegyük rendbe a dolgokat: A KERNEL cég 530 000 ha bérelt földön gazdálkodik. A holdingcég ugyan Luxemburgban van bejegyezve, de a részvényekkel elméletben a varsói tőzsdén kereskednek --- gyakorlatban a cég kiszorítási eljárás alatt áll. A kiszorítási eljárás abból áll, hogy a cég főtulajdonosa kiszorítja a cég tulajdonlásából a kisrészvényeseket. A cég főtulajdonosa Andrej Verevszkij, orosz nemzetiségű ukrán állampolgár. A fickó maga már a háború előtt Svájcban élt, papája meg a szovjet időkben az ukrán mezőgazdasági miniszterhelyettes volt.
kbs-real
2024. augusztus 09. 07:57
"amely az országban az egyik legnagyobb földterülettel rendelkezik, mintegy 530 hektárral " 530 hektárral a legnagyobb? Hmmm...
survivor
2024. augusztus 09. 07:23
Ukrajna felosztva...
catalina11
2024. augusztus 09. 07:15
A Nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében található üzem tulajdonosa a luxemburgi bejegyzési Kernel agrárholding, amely az országban az egyik legnagyobb földterülettel rendelkezik, mintegy 530 hektárral és az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági exportőre is, a most megtámadott gyárból a világ 80 országába szállítanak étolajat." luxemburgi, mi a szösz? de azért 530 hektár nem nagy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!