„Semmilyen eszköztől nem riadnak vissza” – Új-Zélandon is megtörtént az, ami Magyarországon

2024. augusztus 19. 18:23

Egy elrontott csempészakció következményeként metamfetamint tartalmazó cukorkákat osztottak szét 400 rászoruló között. A Drogkutató Intézet elemzése alapján a kábítószercsempészeket csak a profit érdekli, az nem, hogy veszélyeztetik-e gyerekek életét.

2024. augusztus 19. 18:23
null

Nyitókép: AFP/Saeed Khan

Egy aucklandi jótékonysági szervezet nagy mennyiségű cukorkát kapott adományként, amelyet élelmiszercsomagokba tettek és mintegy 400 rászoruló között osztottak szét. A cukorkák azonban metamfetamint tartalmaztak – számol be a hírről a Drogkutató Intézet, amely megjegyzi, a metamfetamint használó fogyasztók szokásos adagjának a háromszázszorosát mutatták ki az édességekből.

Ez bőven elérheti a halálos mennyiséget. Csak azért nem történt tömeges szerencsétlenség, mert a furcsa íz miatt a legtöbben azonnal kiköpték

– írja a szervezet, amely megjegyzi, a nyomozók szerint valószínűleg egy elrontott csempészakció következménye lehetett a cukorkák jótékonysági felhasználása.

Az új-zélandi kábítószerellenőrző és szabályozó testület megállapítása alapján a drogok ártalmatlan árunak álcázása megszokott csempésztechnika – hasonló eset történt Budapesten is, amikor gumicukor-fogyasztás miatt kerültek kómába turisták.

Téglásy Kristóf stratégiai igazgató hangsúlyozta, a kábítószercsempészek semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, sokszor halálos mennyiséget is elrejtenek egy-egy ártatlannak tűnő csomagolásban, kizárólag a profitot szem előtt tartva. Nem számít az sem, hogy az ilyen csemegék, mint a gumicukor vagy az ananászos cukorka, nagyon könnyen kerülhet gyerekek kezébe, illetve szájába, ezzel veszélyeztetve az életüket.

A drogcsempészeknek ők csak járulékos veszteséget jelentenek

– szögezte le a szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ihavrilla
2024. augusztus 20. 09:21
A magyar gumicukor eset más volt. A gumicukrot kábítószerként árulták, csak túlfogyasztották. Három darab került 5000 forintba. Az nagyon hülye , aki elhiszi, hogy normális gumicukor .
alexandrosz-2
2024. augusztus 20. 08:19
A (drog) maffia a politikusok, a rendőrök, titkosszolgálatok és zsidó bankárok nagy tesója, nem kis részben zsidó irányitással. Ezért nem számolják fel a politukusok sehol, soha. Itt a zsidó gyarmaton sem.
2024. augusztus 20. 02:21 Szerkesztve
Hogyan romlik el egy csempész akció, hogyan kerül egy NGO-hoz "véletlenül" bizonytalan eredetű cukorka, minden szart szétosztanak, semmi kontroll? Soros like csicskák itt is fedőszervezetnek használják a jótékonyságot :( Vagy mint a DKs mikulás!
5m007h 0p3ra70r
2024. augusztus 19. 21:58
Meg kell engedni had csempésszék és akkor már nem is fogják csempészni. Ez már sok helyen bevált. Ja nem is! 🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!