Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Új kihívásokkal kell megküzdeniük a budapesti rendőröknek

2024. július 02. 11:36

Intenzívebb hatású kannabioidot tartalmazó gumicukrok miatt lett rosszul a 31 turista Budapesten, a Drogkutató Intézet szerint az alkohol nem okoz olyan szintű problémát, mint a narkotikumok.

2024. július 02. 11:36

Nyitókép: Pixabay

Sokkal nagyobb veszélynek van bárki kitéve akár egyszeri kábítószer-fogyasztástól is, mint az alkoholtól – írja a Drogkutató Intézet, amely cikkében reagál arra, hogy gumicukrok juttatták kórházba turisták tucatjait Budapesten.

Az alkohol soha nem okoz olyan szintű problémát, mint a narkotikumok

– szögezi le az elemzés, amely rámutat, a CDB-boltban vásárolt speciális gumicukrokban lévő THCJD egy szintetikus kannabioid.

A Drogkutató Intézet megállapítja, bár a hatás általában 2-4 órán keresztül tart, a fogyasztók állapota napok óta nem javul, amiből arra lehet következtetni, hogy a THCJD hatásai intenzívebbek a meghosszabbított alkil lánc miatt, és nincsenek olyan tanulmányok, amelyek értékelték volna ennek a szernek a biztonságosságát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonnal lefoglalta az üzlet teljes gumicukor-készletét, és szenvedélykeltés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­­k­­e­l­d­­­ ­­a­­­ ­s­­z­­e­x­i­ ­­p­u­n­­­c­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
bodrigyuri
2024. július 02. 13:19 Szerkesztve
Azt hittem kiszélesedett az intézkedési jogkörük a cigánybűnözéssel szemben. :(
2024. július 02. 13:16 Szerkesztve
Azért azt csak zárójelben mondanám, hogy a társadalmi problémák elől történik ám minden devianciába való.menekülés. Lélekkönnyítés akkor lesz program Ha baj van, ha nyomasztóan szar a köznapi élet. (minél inkább annál jobban)
nemugatolmerkapol
2024. július 02. 12:08
Nincs bajom a drogosok életformájával. De nem a társadalom a hibás, nekik számlázzák majd ki az a pár milliót, amibe az ellátásuk kerül és az állam igenis tegye kötelezővé nekik a további fogyasztást! Drogozzá' bátya! A dílernek is van családja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!