Rettegnek a németek, egyre nagyobb veszélyben érzik magukat a saját hazájukban

2024. augusztus 28. 13:36

Újra nagy fenyegetést jelent az Iszlám Állam Európában – ismeri el Deutsche Welle.

2024. augusztus 28. 13:36
Memorial Site For Solingen Victims

Nyitókép: Ying Tang / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Ahogy a Mandiner is beszámolt róla, az Iszlám Állam vállalta magára a solingeni késelést. A támadást „a palesztinai és máshol élő muszlimokért való bosszúból” hajtották végre, és „keresztények egy csoportja” volt a célpontja – derült ki az IS nyilatkozatából. 

Thomas Mücke egy szélsőségek megelőzésével és az erőszakos bűnözők deradikalizálásával foglalkozó szervezet vezetője a DW-nek elmondta: 

a terroristák a gázai háborút próbálják katalizátornak használni. 

A solingeni támadással egy napon a dél-franciaországi La Grande-Motte-ban két autó robbant fel egy zsinagóga előtt.

Az osztrák hatóságok pedig letartóztattak két feltételezett IS-szimpatizánst nem sokkal Taylor Swift két tervezett bécsi koncertje előtt. A fő gyanúsított, egy 19 éves, észak-macedóniai gyökerekkel rendelkező személy a letartóztatásakor azt mondta, hogy „meg akarja ölni magát és egy nagy csoport embert.”

Május végén egy Németországban élő afgán halálosan megsebesített egy rendőrtisztet és súlyosan megsebesített öt másik embert Mannheimben. A támadás az iszlámkritikus Pax Europa mozgalom elnöke ellen irányult. Bár ebben az esetben nem találtak közvetlen kapcsolatot az ISIS-szal, a nyomozók a támadást „vallási indíttatásúnak” minősítették.

A támadást követően a németországi és a franciaországi hatóságok egyaránt komoly aggodalmukat fejezték ki, hogy mi lesz a németországi labdarúgó Európa-bajnokság és a párizsi olimpiai játékok idején. 

Mindkét nagy esemény békésen zajlott le, de talán csak a fokozott biztonsági intézkedéseknek és a több határellenőrzésnek köszönhetően.

A hatóságok 2023. október 7. óta hét támadást és 21 megkísérelt vagy tervezett támadást dokumentáltak Nyugat-Európában. Mücke szerint az emelkedés nem meglepő: „Az IS Nyugat-Európát jelölte meg a támadások célpontjaként, nyilván azzal a szándékkal, hogy rémületet és félelmet keltsenek és megosszák a társadalmat, hogy még több embert toborozhassanak az ügyük mellé.”

Az utóbbi idők legsúlyosabb támadása, amelyet az IS magára vállalt, nem Nyugat-Európában, hanem Moszkvában történt 2024 márciusában, amikor több mint 140 embert gyilkoltak meg egy rendezvényközpontban. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. augusztus 28. 17:42
AZ ÁRIA FAJ KIVESZETT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TÁMASSZÁTOK FEL HITLERT MAJD Ö RENDET CSINÁL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ergit
2024. augusztus 28. 15:26
Polgárőrség alakítása még nem jutott eszükbe? Ha az állam és az önkormányzat nem segít a rendben és biztonságban, akkor a polgároknak kell cselekedni!
Intel
2024. augusztus 28. 15:06
Az ilyen izolált esetekből nem lenne szabad általánosítani. Németország képes befogadni még 10-20 millió bevándorlót. Az őslakosság elöregedése és az a tény, hogy nem akar és nem tud szaporodni elkerülhetetlenné teszi a bevándorlást. Annak hiányában egyszerűen nem lesz aki dolgozzon. A bevándorlók jelenlegi parazita generációját 50 év alatt fel fogja váltani egy új, produktív generáció ami az őslakosok és bevándorlók keverék utódaiból fog állani. Semmi nem indokolja, hogy ne legyen ezen új társadalomban legalább annyi tehetség, szorgalom és kreativitás mint az egykori teutonokban. Az kétségtelen, hogy a germán, iszlám és keresztény kultúra a múzeumokba fog költözni és valami egyelőre ismeretlen új keverék lesz helyette.
machet
2024. augusztus 28. 15:04
Ha újra és újra megválasztják a barom vezetőiket akkor csak rettegjenek.Úgy kellene szavazni gyerekek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!