Putyin nem kertelt, kőkemény üzenetet küldött az ukrán vezetésnek

2024. augusztus 12. 18:19

Az orosz elnök szerint értelmetlen olyan kormányzattal tárgyalni, amely civileket támad.

2024. augusztus 12. 18:19

Nyitókép: SERGEY GUNEYEV / POOL / AFP

A kijevi vezetés fegyveres provokációja az orosz-ukrán határon Ukrajna helyzetének javítását szolgálja a későbbi tárgyalásokon, ugyanakkor értelmetlen olyan kormányzattal tárgyalni, amely civileket támad – hívta fel a figyelmet hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök a kurszki területen kialakult helyzet megvitatására összehívott tanácskozáson. „Mostanra világossá vált, hogy a kijevi rezsim miért utasítja el javaslatainkat a békés rendezésre” – mondta az orosz államfő a brjanszki, belgorodi és kurszki megyék kormányzóival tartott megbeszélésén, hozzátéve, hogy „az ellenség nyugati pártfogóinak segítségével (...) törekszik jövőbeli tárgyalási pozíciója javítására”. 

Milyen tárgyalásokról lehet egyáltalán szó olyan emberekkel, akik válogatás nélkül mérnek csapásokat békés emberekre, a polgári infrastruktúrára, vagy próbálják fenyegetni a nukleáris energetikai létesítményeket? Miről lehet velük egyáltalán beszélni?” 

– vetette fel Putyin egyebek között arra utalva, hogy Moszkva szerint ukrán dróncsapás következtében tűz ütött ki a zaporizssjai atomerőmű területén vasárnap este. „Az ukrán fegyveres erők veszteségei drámai mértékben növekszenek, a többi között a jobban hadra fogható alakulatok körében is, amelyeket az ellenség a határainkhoz irányított” – húzta alá Putyin. Leszögezte, hogy a kijevi vezetés megfelelő választ fog kapni a határ menti behatolására, és hangsúlyozta, hogy „a különleges katonai művelet” minden célját el fogják érni.

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy a határ menti provokáció „a különleges katonai művelet” lassítását szolgálta volna, de a kijevi vezetés ezen reménye nem vált be. „A tempó nemcsak, hogy nem csökkent, hanem ellenkezőleg, másfélszeresére nőtt” – hangoztatta. „Az orosz hadsereg határozottan tör előre” – tette hozzá. Egyben azonban nem zárta ki további ukrán támadások lehetőségét egyebek között Brjanszk megye ellen.

(MTI)

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Balázs

Facebook

Idézőjel

Nem szabad tovább ünnepelnie az egyik vagy másik oldal brutális harci cselekedeteit.

 

 

Összesen 315 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. augusztus 14. 16:30
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor türannosza, a törpe mű-cár parancsa: ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
2024. augusztus 13. 14:02 Szerkesztve
Völgyvidéken és hegygerincen át Tör előre a hadsereg, Hogy ott zúzza harcban széjjel Majd a orosz seggfejeket. Kék-sárga zászló leng, lengeti a szél Csataharc bíbor hajnalán, Ment a hős brigádok élén Sok az ukrán partizán. Dicső tettünk nem múlik el soha, Évek múltán sem halovány, Mert Kurkszot elfoglalta Sok ezernyi partizán. Verve fut már sok kozák atamán, Szanaszéjjel, ki merre lát, És a Csendes-óceánnál Véget értek a csaták.
lordzoltanus
2024. augusztus 13. 12:06
Sztem ezt a majmot félretájékoztatják :D
bigfater73
2024. augusztus 13. 10:30
Orosz földön akár taktikai atomfegyvert is lehetne használni! Kísérleti robbantás! Semmi nem tiltja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!