Friss felmérést kaptak a demokraták: óriási versenyben van Kamala Harris a közvélemény-kutatásokkal

2024. augusztus 02. 20:06

A demokrata politikus vélhetően kicsit fellélegzett: az egyik felmérés szerint Trump elé került, noha még mindig csak a hibahatáron belül.

2024. augusztus 02. 20:06
VP Kamala Harris Campaign

Nyitókép: Demetrius Freeman/The Washington Post via Getty Images

A Newsweek értesülése szerint Kamala Harris, a várható demokrata elnökjelölt átvette a vezetést az összesített választói felmérésekben Donald Trumppal szemben. A lap a Race to the WH nevű weboldal adataira hivatkozva közli, hogy 

Harris átlagosan 47%-os támogatottságot élvez a felmérésekben, míg Trump egy kicsit lemaradva, 46,9%-on áll.

A különbség a két jelölt között hibahatáron belüli, mégis figyelemreméltó abból a szempontból, hogy a demokraták az év eleje óta képtelenek voltak minimális előnyhöz jutni a közvélemény-kutatásokban. A Race to the WH 128 országos közvélemény-kutatás súlyozott átlagát veti össze.

 Az elektori versenyben Donald Trump áll nyerésre

A weboldal egy elektori szavazatok alapján készített összesítést is üzemeltet, hiszen az amerikai elnök személyét nem a lakossági szavazatok száma, hanem az elektori szavazatok döntik el. A weboldal szerint az elektori versenyben Donald Trump áll nyerésre: 

ha most lenne választás, a republikánus jelölt 275 elektort szerezne, míg Harris csak 256 voksot kapna.

Összességében a weboldal elemzése alapján Trumpnak 54,9%-os esélye van a győzelemre, míg Harris esélye 44,6%, ha az elektori rendszer sajátosságait is figyelembe vesszük.

Hivatalosan is Harris lett a demokrata jelölt

A BBC értesülése szerint pénteken hivatalosan is Harris lett a Demokrata Párt elnökjelöltje, miután a párt jelölőgyűlése is bizalmat szavazott neki. Ezzel Kamala Harris lett az USA első fekete női elnökjelöltje, ahogyan az első dél-ázsiai gyökerekkel rendelkező női elnökjelölt is.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bácskai Balázs

Magyar Nemzet

Idézőjel

Amikor Trump reménybeli kihívója indiai származásából tudott előnyt kovácsolni, akkor inkább azzal kampányolt.

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bill-murr
2024. augusztus 14. 22:05
Ugyan ugy fognak csalni mint 2020-ban a beszabehu ven gecinel tettek. Dominion vilagszerte bizonyitotta, hogy manipulalhato, level szavazatokat meg oda tomik ahova koll.
tölgy
2024. augusztus 03. 10:39
Köll a megerősítés a democsokrata vakhívőknek is, hogy jó választás a kalamajka harris.
Lajoss
2024. augusztus 03. 10:26
Megszopatja a pojácát…de mi lesz a magyar költségvetéssel?! 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Akitlosz
2024. augusztus 02. 23:24
"Ezzel Kamala Harris lett az USA első fekete női elnökjelöltje, ahogyan az első dél-ázsiai gyökerekkel rendelkező női elnökjelölt is." Ha nem az lenne, akkor elnökjelölt sem lenne. Nem azért ostromolhatja a csúcsot, mert okos, ügyes, tehetséges politikus. Kvótanőként került Biden mellé. És mert félnéger. Most pedig csak azért muszáj a demokratáknak őt indítaniuk elnökjelöltnek, mert csak ő használhatja fel a Biden kampányára gyűjtött pénzt, mivel közös a kampányuk az alelnökjelöltjeként. Más jelölt esetén újra kellene indítaniuk a pénzgyűjtést. Ezt pedig már nem engedhetik meg maguknak. Tehát Harrist nem a tehetsége, hanem a körülmények tették, teszik meg demokrata elnökjelöltnek. Kényszerpálya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!